• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Candát na ruský způsob
Napište svůj komentář k receptu

Candát na ruský způsob

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Candát na ruský způsob
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 700
      g candát (Očištěný)
    • 100
      g máslo
    • 50
      g cibule
    • bobkový list
    • pepř celý
    • 2,50
      dl bílé víno
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      lžíce rajský protlak
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 0,50
      ks citron
    • 1
      lžíce kaviár
    • 5
      dl smetana
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Na másle osmahneme drobně krájenou cibuli, bobkový list, pepř, přidáme osolené porce candáta a zvolna opečeme po všech stranách, zalijeme bílým vínem a podusíme. Pečeného candáta vyjmeme, základ zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme rajčatový protlak, trochu vývaru, povaříme a procedíme. Do procezené omáčky přidáme smetanu s rozšlehaným žloutkem, prohřejeme a vložíme opečeného candáta. Při podávání jednotlivé porce zdobíme kolečkem citrónu s kaviárem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Candát s asijským pestem

Candát s asijským pestem

Grilovaný candát na rajčatech

Grilovaný candát na rajčatech

Candát a batátové pyré

Candát a batátové pyré

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdeněk Erdinger | 2. 5. 2009 13:49

    zkuste udělat candáta s domácí holandskou omáčkou..je to znamenité..Váš Zdeněk :-)

  • Klára Keselyova | 22. 6. 2008 18:00

    Ladka, ďakujem za vysvetlenie. Zubáča samozrejme poznám. Vôbec by ma nenapadlo, že po česky je candát. ďakujem.

  • ladislava staffenová | 22. 6. 2008 13:48

    Zapomněla jsem na důležitou věc,vy totiž tu rybu určitě znáte pod názvem zubáč,že je to ono?:-))Trochu jsem přehlédla malinký jazykový rozdíl.Laďka

  • ladislava staffenová | 22. 6. 2008 13:44

    Candát je dravá sladkovodní ryba se štikovitě protáhlým tělem. Dává přednost vyhřátým vodám a živí se především plevelnými rybami, přičemž si nekonkuruje se štikou. Ceněnou pochoutkou ve vyšší cenové relaci je maso dravého candáta. K dostání především ve specializovaných restauracích. Na pultech obchodů se objevuje jen velmi zřídka. Průměrná váha ryb je mezi 1,5 - 2,5 kg. Maso candáta patří mezi nejjemnější maso sladkovodních ryb, protože nemá příliš svalových kůstek. Nejchutnější je pečený. To je opsáno z http://slovník vareni.cz a nemáte zač se omlouvat,NIKDO NA SVĚTĚ NEVÍ VŠECHNO A HLUPÁK JE TEN,KDO SE NEZEPTÁ,ALE DĚLÁ TRAPNĚ CHYTRÉHO:-))).Myslím,že každý z nás se rád něco dozví.Ladka

  • Klára Keselyova | 22. 6. 2008 13:36

    Možno budem teraz vypadať ako začiatočník, aj keď som dávno-dávno v dôchodku, môže mi niekto povedať, čo je to "candát"? Ďakujem a prajem krásnu nedeľu.

  • marcela kucharova | 22. 6. 2008 12:13

    Je velice dobrý, doufám, že bude chutnat také mé rodině.

  • Sorrow | 25. 3. 2008 09:52

    dobry recept, doufám že mi projde u závěrečných kuchařských zkoušek, dik moc

  • Marcelka | 7. 9. 2007 11:04

    Tento recept nemá chybu, děkuji za tip!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Candát
Maso Rybí Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bobkový list Candát Cibule Citron Hladká mouka Kaviár Máslo Pepř celý Rajský protlak Smetana Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slepičí polévka s játrovými knedlíčky

Slepičí polévka s játrovými knedlíčky

Chlupaté knedlíky III.

Chlupaté knedlíky III.

Buchta nebo bábovka ze šlehačky

Buchta nebo bábovka ze šlehačky

Jahodové řezy IV.

Jahodové řezy IV.

Vajíčková pomazánka (méně tučná)

Vajíčková pomazánka (méně tučná)

Pomazánka z vařeného masa

Pomazánka z vařeného masa

Kuře na pomerančích

Kuře na pomerančích

Palačinkový koláč s jablky a pudinkem

Palačinkový koláč s jablky a pudinkem

Zapečené palačinky s masem a zeleninou

Zapečené palačinky s masem a zeleninou

Doporučujeme

40 minut
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

142
Stehýnka  v pivním těstě
Stehýnka v pivním těstě
53
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
46
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
40
Dvoubarevná čokoláda do formiček
Dvoubarevná čokoláda do…
35
Bramborové pagáče
Bramborové pagáče

Zajímavé články

5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
AHA.cz V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Dramatické dění v Survivoru: Napínavý duel Páji a Daniela! Kdo vypadl?

Dramatické dění v Survivoru: Napínavý duel Páji a Daniela! Kdo vypadl?

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

  • Recepty.cz
  • Candát na ruský způsob
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact