• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Candát na ruský způsob
Napište svůj komentář k receptu

Candát na ruský způsob

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Candát na ruský způsob
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 700
      g candát (Očištěný)
    • 100
      g máslo
    • 50
      g cibule
    • bobkový list
    • pepř celý
    • 2,50
      dl bílé víno
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      lžíce rajský protlak
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 0,50
      ks citron
    • 1
      lžíce kaviár
    • 5
      dl smetana
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Na másle osmahneme drobně krájenou cibuli, bobkový list, pepř, přidáme osolené porce candáta a zvolna opečeme po všech stranách, zalijeme bílým vínem a podusíme. Pečeného candáta vyjmeme, základ zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme rajčatový protlak, trochu vývaru, povaříme a procedíme. Do procezené omáčky přidáme smetanu s rozšlehaným žloutkem, prohřejeme a vložíme opečeného candáta. Při podávání jednotlivé porce zdobíme kolečkem citrónu s kaviárem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Candát s asijským pestem

Candát s asijským pestem

Grilovaný candát na rajčatech

Grilovaný candát na rajčatech

Candát a batátové pyré

Candát a batátové pyré

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdeněk Erdinger | 2. 5. 2009 13:49

    zkuste udělat candáta s domácí holandskou omáčkou..je to znamenité..Váš Zdeněk :-)

  • Klára Keselyova | 22. 6. 2008 18:00

    Ladka, ďakujem za vysvetlenie. Zubáča samozrejme poznám. Vôbec by ma nenapadlo, že po česky je candát. ďakujem.

  • ladislava staffenová | 22. 6. 2008 13:48

    Zapomněla jsem na důležitou věc,vy totiž tu rybu určitě znáte pod názvem zubáč,že je to ono?:-))Trochu jsem přehlédla malinký jazykový rozdíl.Laďka

  • ladislava staffenová | 22. 6. 2008 13:44

    Candát je dravá sladkovodní ryba se štikovitě protáhlým tělem. Dává přednost vyhřátým vodám a živí se především plevelnými rybami, přičemž si nekonkuruje se štikou. Ceněnou pochoutkou ve vyšší cenové relaci je maso dravého candáta. K dostání především ve specializovaných restauracích. Na pultech obchodů se objevuje jen velmi zřídka. Průměrná váha ryb je mezi 1,5 - 2,5 kg. Maso candáta patří mezi nejjemnější maso sladkovodních ryb, protože nemá příliš svalových kůstek. Nejchutnější je pečený. To je opsáno z http://slovník vareni.cz a nemáte zač se omlouvat,NIKDO NA SVĚTĚ NEVÍ VŠECHNO A HLUPÁK JE TEN,KDO SE NEZEPTÁ,ALE DĚLÁ TRAPNĚ CHYTRÉHO:-))).Myslím,že každý z nás se rád něco dozví.Ladka

  • Klára Keselyova | 22. 6. 2008 13:36

    Možno budem teraz vypadať ako začiatočník, aj keď som dávno-dávno v dôchodku, môže mi niekto povedať, čo je to "candát"? Ďakujem a prajem krásnu nedeľu.

  • marcela kucharova | 22. 6. 2008 12:13

    Je velice dobrý, doufám, že bude chutnat také mé rodině.

  • Sorrow | 25. 3. 2008 09:52

    dobry recept, doufám že mi projde u závěrečných kuchařských zkoušek, dik moc

  • Marcelka | 7. 9. 2007 11:04

    Tento recept nemá chybu, děkuji za tip!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Candát
Maso Rybí Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bobkový list Candát Cibule Citron Hladká mouka Kaviár Máslo Pepř celý Rajský protlak Smetana Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kremrole se šlehačkou

Kremrole se šlehačkou

Ovocný salát s jogurtem

Ovocný salát s jogurtem

Kuře na čtvrtek

Kuře na čtvrtek

Dalamánky

Dalamánky

Makový závin s višněmi

Makový závin s višněmi

Lehké ovocné řezy

Lehké ovocné řezy

Boloňské brambory

Boloňské brambory

Hrníčkový chleba

Hrníčkový chleba

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do buchet, koláčů nebo závinů

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do…

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

70
Ořechoví šnečci - rychle a chutně
Ořechoví šnečci - rychle…
47
Ricottový koláč s malinami a ostružinami
Ricottový koláč s…
46
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Holubce v bešamelu -…
45
Vanilkové rohlíčky z lískových oříšků
Vanilkové rohlíčky z…
32
Rybízová bublanina s drobenkou
Rybízová bublanina s…

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
AHA.cz Životní krok Artura Štaidla! Dítě se sexy zrzkou?

Životní krok Artura Štaidla! Dítě se sexy zrzkou?

Mimibazar Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Dědictví po Karlu Heřmánkovi (†76): Porcovali šokujících 178 milionů! Závěť sepsal den před sebevraždou

Dědictví po Karlu Heřmánkovi (†76): Porcovali šokujících 178 milionů! Závěť sepsal den před sebevraždou

SportRevue.cz FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

  • Recepty.cz
  • Candát na ruský způsob
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact