• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Campa pa (falešný marcipán), základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Campa pa (falešný marcipán), základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Campa pa (falešný marcipán), základní recept
Campa pa (falešný marcipán), základní recept
Campa pa (falešný marcipán), základní recept
Campa pa (falešný marcipán), základní recept
Campa pa (falešný marcipán), základní recept
Campa pa (falešný marcipán), základní recept
Campa pa (falešný marcipán), základní recept
Campa pa (falešný marcipán), základní recept
Campa pa (falešný marcipán), základní recept
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 110
      g ječná mouka campa pražená
    • 240
      ml vařící voda
    • 4
      špetka sůl 1/2 lžičky
    • 2
      lžička máslo i šmolc, ghee
    • 4
      špetka cukr 1/2 lžičky, volitelně

Postup přípravy receptu

1
Zjemnit campu (krupici) mletím 3 průchody v mlýnku na mák, na směs hrubé a polohrubé mouky (i do zásoby).
2
Den předem připravit těsto. Ohřát vodu do varu. Smíchat mouku se solí. V míse vyhrnout směs nahoru na stěnu, menší část rozprostřít na dně. Přilít vařící vodu v dávkách, přehrnout směsí ze stěny na hladinu. Větší množství víz poznámka. Promíchat (lžicí, hůlkami). Přidat šmolc (máslo) pro rozpuštění. Nechat odstát 15 minut pro nasáknutí vody. Vypracovat těsto, hníst 8 minut. Spotřeba času 60 minut. Nechat odležet v ledničce 12-18h.
3
Vyndat těsto z ledničky 3 hodiny před zpracováním. Tvarovat libovolně podle představ, včetně náplně. Je možné tvarovat do otvíratelných formiček, těsto lepí.
4
Poznámka autora receptu: Názvy: pa, tibetské pa, himalájské pa, ječná máslová hmota. Campa je tepelně zpracovaná, hmota je přímo k jídlu. Od přilití vody do jídla musí uplynout nejméně 15 minut pro nasáknutí vody. Lze dochutit cukrem na sladko. Větší množství mouky je lepší zpracovat následně. V menší míse smíchat mouku se solí. Na dno větší mísy nasypat vrstvu mouky, zalít dávkou vody. Střídat vrstvy mouky a vody pro rychlé nasáknutí vody a vypracování těsta. Přidat šmolc (máslo). Promíchat (lžičkou, hůlkami). Dále vypracovat těsto. Pro chutnější výsledek lze volitelně v malém množství přidat nakrájené hrozinky, datle, mandle, vlašské ořechy, lískové ořechy, kešu. V základním provedení jde jíst s omáčkou rajčatovou, povidlovou (cucvárkou). Hmota je poměrné tuhá, jako ječmen zasytí díky vláknině. Campa mouku lze koupit, ovšem za značnou cenu v porovnání s možností vyzkoušení receptů v malém. Při vybavení vyjde domácí příprava suroviny značně levněji. Návod na campu je zde také.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Himalájská campa cestovní, základní recept

Himalájská campa cestovní, základní…

Dhál indický, falešný (čočková kaše s rýží), základní recept

Dhál indický, falešný (čočková kaše s…

Matar dal khichdi falešný, základní recept

Matar dal khichdi falešný, základní…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Ječná mouka Máslo Sůl Vařící voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Palačinky s jablky

Palačinky s jablky

Rajská omáčka II.

Rajská omáčka II.

Cmunda na pekáči

Cmunda na pekáči

Smradlavoučká topinka

Smradlavoučká topinka

Bůčková roláda plněná šlehanou sekanou

Bůčková roláda plněná šlehanou sekanou

Srdce na smetaně

Srdce na smetaně

Cejn na bylinkách

Cejn na bylinkách

Jednoduchá avokádová pomazánka

Jednoduchá avokádová pomazánka

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

27
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
24
Zapečená cuketa s mletým masem
Zapečená cuketa s mletým…
15
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
15
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
11
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
AHA.cz Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Ženy.cz Jak si připravit retro Vánoce?

Jak si připravit retro Vánoce?

Blesk.cz Smyslná Vica Kerekes: Nová láska!

Smyslná Vica Kerekes: Nová láska!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Další doporučené recepty:

Calzone - Plněná pizza
Calzone - Plněná pizza
Camembert na grilu
Camembert na grilu
Camembert s hruškami a ořechy
Camembert s hruškami a ořechy
Campari Orange Passion
Campari Orange Passion
Candát a batátové pyré
Candát a batátové pyré
Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
Candát polévaný máslem s fenyklem a…
  • Recepty.cz
  • Campa pa (falešný marcipán), základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact