• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Campa pa (falešný marcipán), základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Campa pa (falešný marcipán), základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Campa pa (falešný marcipán), základní recept
Campa pa (falešný marcipán), základní recept
Campa pa (falešný marcipán), základní recept
Campa pa (falešný marcipán), základní recept
Campa pa (falešný marcipán), základní recept
Campa pa (falešný marcipán), základní recept
Campa pa (falešný marcipán), základní recept
Campa pa (falešný marcipán), základní recept
Campa pa (falešný marcipán), základní recept
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 110
      g ječná mouka campa pražená
    • 240
      ml vařící voda
    • 4
      špetka sůl 1/2 lžičky
    • 2
      lžička máslo i šmolc, ghee
    • 4
      špetka cukr 1/2 lžičky, volitelně

Postup přípravy receptu

1
Zjemnit campu (krupici) mletím 3 průchody v mlýnku na mák, na směs hrubé a polohrubé mouky (i do zásoby).
2
Den předem připravit těsto. Ohřát vodu do varu. Smíchat mouku se solí. V míse vyhrnout směs nahoru na stěnu, menší část rozprostřít na dně. Přilít vařící vodu v dávkách, přehrnout směsí ze stěny na hladinu. Větší množství víz poznámka. Promíchat (lžicí, hůlkami). Přidat šmolc (máslo) pro rozpuštění. Nechat odstát 15 minut pro nasáknutí vody. Vypracovat těsto, hníst 8 minut. Spotřeba času 60 minut. Nechat odležet v ledničce 12-18h.
3
Vyndat těsto z ledničky 3 hodiny před zpracováním. Tvarovat libovolně podle představ, včetně náplně. Je možné tvarovat do otvíratelných formiček, těsto lepí.
4
Poznámka autora receptu: Názvy: pa, tibetské pa, himalájské pa, ječná máslová hmota. Campa je tepelně zpracovaná, hmota je přímo k jídlu. Od přilití vody do jídla musí uplynout nejméně 15 minut pro nasáknutí vody. Lze dochutit cukrem na sladko. Větší množství mouky je lepší zpracovat následně. V menší míse smíchat mouku se solí. Na dno větší mísy nasypat vrstvu mouky, zalít dávkou vody. Střídat vrstvy mouky a vody pro rychlé nasáknutí vody a vypracování těsta. Přidat šmolc (máslo). Promíchat (lžičkou, hůlkami). Dále vypracovat těsto. Pro chutnější výsledek lze volitelně v malém množství přidat nakrájené hrozinky, datle, mandle, vlašské ořechy, lískové ořechy, kešu. V základním provedení jde jíst s omáčkou rajčatovou, povidlovou (cucvárkou). Hmota je poměrné tuhá, jako ječmen zasytí díky vláknině. Campa mouku lze koupit, ovšem za značnou cenu v porovnání s možností vyzkoušení receptů v malém. Při vybavení vyjde domácí příprava suroviny značně levněji. Návod na campu je zde také.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Himalájská campa cestovní, základní recept

Himalájská campa cestovní, základní…

Dhál indický, falešný (čočková kaše s rýží), základní recept

Dhál indický, falešný (čočková kaše s…

Matar dal khichdi falešný, základní recept

Matar dal khichdi falešný, základní…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Ječná mouka Máslo Sůl Vařící voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krupicové flameri

Krupicové flameri

Plněný cop

Plněný cop

Husí játra jako předkrm

Husí játra jako předkrm

Pomazánka "hned pryč"

Pomazánka "hned pryč"

Vaječná pomazánka II.

Vaječná pomazánka II.

"Pěnové" koláčky z listového těsta

"Pěnové" koláčky z listového těsta

Cuketové nudle se sýrovou omáčkou

Cuketové nudle se sýrovou omáčkou

Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)

Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)

Rychlé červené karí s krevetami

Rychlé červené karí s krevetami

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

24
Masala dal, základní recept
Masala dal, základní…
23
Domácí chléb bez hnětení
Domácí chléb bez hnětení
23
Domácí chleba bez hnětení
Domácí chleba bez hnětení
19
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Operní pěvec Štefan Margita (69) odhalil: Zvláštní znamení nad hrobem Hanky (†75)!

Operní pěvec Štefan Margita (69) odhalil: Zvláštní znamení nad hrobem Hanky (†75)!

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Další doporučené recepty:

Calzone - Plněná pizza
Calzone - Plněná pizza
Camembert na grilu
Camembert na grilu
Camembert s hruškami a ořechy
Camembert s hruškami a ořechy
Campari Orange Passion
Campari Orange Passion
Candát a batátové pyré
Candát a batátové pyré
Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
Candát polévaný máslem s fenyklem a…
  • Recepty.cz
  • Campa pa (falešný marcipán), základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact