• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Campa pa (falešný marcipán), základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Campa pa (falešný marcipán), základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Campa pa (falešný marcipán), základní recept
Campa pa (falešný marcipán), základní recept
Campa pa (falešný marcipán), základní recept
Campa pa (falešný marcipán), základní recept
Campa pa (falešný marcipán), základní recept
Campa pa (falešný marcipán), základní recept
Campa pa (falešný marcipán), základní recept
Campa pa (falešný marcipán), základní recept
Campa pa (falešný marcipán), základní recept
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 110
      g ječná mouka campa pražená
    • 240
      ml vařící voda
    • 4
      špetka sůl 1/2 lžičky
    • 2
      lžička máslo i šmolc, ghee
    • 4
      špetka cukr 1/2 lžičky, volitelně

Postup přípravy receptu

1
Zjemnit campu (krupici) mletím 3 průchody v mlýnku na mák, na směs hrubé a polohrubé mouky (i do zásoby).
2
Den předem připravit těsto. Ohřát vodu do varu. Smíchat mouku se solí. V míse vyhrnout směs nahoru na stěnu, menší část rozprostřít na dně. Přilít vařící vodu v dávkách, přehrnout směsí ze stěny na hladinu. Větší množství víz poznámka. Promíchat (lžicí, hůlkami). Přidat šmolc (máslo) pro rozpuštění. Nechat odstát 15 minut pro nasáknutí vody. Vypracovat těsto, hníst 8 minut. Spotřeba času 60 minut. Nechat odležet v ledničce 12-18h.
3
Vyndat těsto z ledničky 3 hodiny před zpracováním. Tvarovat libovolně podle představ, včetně náplně. Je možné tvarovat do otvíratelných formiček, těsto lepí.
4
Poznámka autora receptu: Názvy: pa, tibetské pa, himalájské pa, ječná máslová hmota. Campa je tepelně zpracovaná, hmota je přímo k jídlu. Od přilití vody do jídla musí uplynout nejméně 15 minut pro nasáknutí vody. Lze dochutit cukrem na sladko. Větší množství mouky je lepší zpracovat následně. V menší míse smíchat mouku se solí. Na dno větší mísy nasypat vrstvu mouky, zalít dávkou vody. Střídat vrstvy mouky a vody pro rychlé nasáknutí vody a vypracování těsta. Přidat šmolc (máslo). Promíchat (lžičkou, hůlkami). Dále vypracovat těsto. Pro chutnější výsledek lze volitelně v malém množství přidat nakrájené hrozinky, datle, mandle, vlašské ořechy, lískové ořechy, kešu. V základním provedení jde jíst s omáčkou rajčatovou, povidlovou (cucvárkou). Hmota je poměrné tuhá, jako ječmen zasytí díky vláknině. Campa mouku lze koupit, ovšem za značnou cenu v porovnání s možností vyzkoušení receptů v malém. Při vybavení vyjde domácí příprava suroviny značně levněji. Návod na campu je zde také.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Himalájská campa cestovní, základní recept

Himalájská campa cestovní, základní…

Dhál indický, falešný (čočková kaše s rýží), základní recept

Dhál indický, falešný (čočková kaše s…

Matar dal khichdi falešný, základní recept

Matar dal khichdi falešný, základní…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Ječná mouka Máslo Sůl Vařící voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slané jednohubky z listového těsta

Slané jednohubky z listového těsta

Pečené plněné papriky

Pečené plněné papriky

Volská oka speciál

Volská oka speciál

Pikantní okurkový salát

Pikantní okurkový salát

Linecké cukroví II.

Linecké cukroví II.

Vajíčková pomazánka z lučiny

Vajíčková pomazánka z lučiny

Koláčky s drobenkou

Koláčky s drobenkou

Pudinkový pohár

Pudinkový pohár

Pečená kambala s tymiánem

Pečená kambala s tymiánem

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

41
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
28
Piškotová roláda s krémem z mascarpone
Piškotová roláda s…
26
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
17
Tažený jablkový závin
Tažený jablkový závin

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Podzimní proměna Kláry Issové: Shodila „listí“! Vlasy zničené peroxidem musely pryč

Podzimní proměna Kláry Issové: Shodila „listí“! Vlasy zničené peroxidem musely pryč

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Další doporučené recepty:

Calzone - Plněná pizza
Calzone - Plněná pizza
Camembert na grilu
Camembert na grilu
Camembert s hruškami a ořechy
Camembert s hruškami a ořechy
Campari Orange Passion
Campari Orange Passion
Candát a batátové pyré
Candát a batátové pyré
Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
Candát polévaný máslem s fenyklem a…
  • Recepty.cz
  • Campa pa (falešný marcipán), základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact