• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Campa pa (falešný marcipán), základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Campa pa (falešný marcipán), základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Campa pa (falešný marcipán), základní recept
Campa pa (falešný marcipán), základní recept
Campa pa (falešný marcipán), základní recept
Campa pa (falešný marcipán), základní recept
Campa pa (falešný marcipán), základní recept
Campa pa (falešný marcipán), základní recept
Campa pa (falešný marcipán), základní recept
Campa pa (falešný marcipán), základní recept
Campa pa (falešný marcipán), základní recept
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 110
      g ječná mouka campa pražená
    • 240
      ml vařící voda
    • 4
      špetka sůl 1/2 lžičky
    • 2
      lžička máslo i šmolc, ghee
    • 4
      špetka cukr 1/2 lžičky, volitelně

Postup přípravy receptu

1
Zjemnit campu (krupici) mletím 3 průchody v mlýnku na mák, na směs hrubé a polohrubé mouky (i do zásoby).
2
Den předem připravit těsto. Ohřát vodu do varu. Smíchat mouku se solí. V míse vyhrnout směs nahoru na stěnu, menší část rozprostřít na dně. Přilít vařící vodu v dávkách, přehrnout směsí ze stěny na hladinu. Větší množství víz poznámka. Promíchat (lžicí, hůlkami). Přidat šmolc (máslo) pro rozpuštění. Nechat odstát 15 minut pro nasáknutí vody. Vypracovat těsto, hníst 8 minut. Spotřeba času 60 minut. Nechat odležet v ledničce 12-18h.
3
Vyndat těsto z ledničky 3 hodiny před zpracováním. Tvarovat libovolně podle představ, včetně náplně. Je možné tvarovat do otvíratelných formiček, těsto lepí.
4
Poznámka autora receptu: Názvy: pa, tibetské pa, himalájské pa, ječná máslová hmota. Campa je tepelně zpracovaná, hmota je přímo k jídlu. Od přilití vody do jídla musí uplynout nejméně 15 minut pro nasáknutí vody. Lze dochutit cukrem na sladko. Větší množství mouky je lepší zpracovat následně. V menší míse smíchat mouku se solí. Na dno větší mísy nasypat vrstvu mouky, zalít dávkou vody. Střídat vrstvy mouky a vody pro rychlé nasáknutí vody a vypracování těsta. Přidat šmolc (máslo). Promíchat (lžičkou, hůlkami). Dále vypracovat těsto. Pro chutnější výsledek lze volitelně v malém množství přidat nakrájené hrozinky, datle, mandle, vlašské ořechy, lískové ořechy, kešu. V základním provedení jde jíst s omáčkou rajčatovou, povidlovou (cucvárkou). Hmota je poměrné tuhá, jako ječmen zasytí díky vláknině. Campa mouku lze koupit, ovšem za značnou cenu v porovnání s možností vyzkoušení receptů v malém. Při vybavení vyjde domácí příprava suroviny značně levněji. Návod na campu je zde také.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Himalájská campa cestovní, základní recept

Himalájská campa cestovní, základní…

Dhál indický, falešný (čočková kaše s rýží), základní recept

Dhál indický, falešný (čočková kaše s…

Matar dal khichdi falešný, základní recept

Matar dal khichdi falešný, základní…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Ječná mouka Máslo Sůl Vařící voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pštrosí vejce II.

Pštrosí vejce II.

Kávové řezy s ořechy, čokoládou a skořicí

Kávové řezy s ořechy, čokoládou a…

Makový koláč se sněhem

Makový koláč se sněhem

Plněná vejce s kaviárem

Plněná vejce s kaviárem

Kakaové řezy s krémem

Kakaové řezy s krémem

Indické kuře Tikka Masala

Indické kuře Tikka Masala

Guláš s hráškem

Guláš s hráškem

Kuřecí prsa na žampionech s rýží

Kuřecí prsa na žampionech s rýží

Sernik neboli tvarohový dort od Jirky Babici

Sernik neboli tvarohový dort od Jirky…

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

239
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
43
Klasické lečo
Klasické lečo
30
Plněné batáty
Plněné batáty
19
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
19
Celer smažený v kořeněné tempuře
Celer smažený v kořeněné…

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Další doporučené recepty:

Calzone - Plněná pizza
Calzone - Plněná pizza
Camembert na grilu
Camembert na grilu
Camembert s hruškami a ořechy
Camembert s hruškami a ořechy
Campari Orange Passion
Campari Orange Passion
Candát a batátové pyré
Candát a batátové pyré
Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
Candát polévaný máslem s fenyklem a…
  • Recepty.cz
  • Campa pa (falešný marcipán), základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact