• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Campa pa (falešný marcipán), základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Campa pa (falešný marcipán), základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Campa pa (falešný marcipán), základní recept
Campa pa (falešný marcipán), základní recept
Campa pa (falešný marcipán), základní recept
Campa pa (falešný marcipán), základní recept
Campa pa (falešný marcipán), základní recept
Campa pa (falešný marcipán), základní recept
Campa pa (falešný marcipán), základní recept
Campa pa (falešný marcipán), základní recept
Campa pa (falešný marcipán), základní recept
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 110
      g ječná mouka campa pražená
    • 240
      ml vařící voda
    • 4
      špetka sůl 1/2 lžičky
    • 2
      lžička máslo i šmolc, ghee
    • 4
      špetka cukr 1/2 lžičky, volitelně

Postup přípravy receptu

1
Zjemnit campu (krupici) mletím 3 průchody v mlýnku na mák, na směs hrubé a polohrubé mouky (i do zásoby).
2
Den předem připravit těsto. Ohřát vodu do varu. Smíchat mouku se solí. V míse vyhrnout směs nahoru na stěnu, menší část rozprostřít na dně. Přilít vařící vodu v dávkách, přehrnout směsí ze stěny na hladinu. Větší množství víz poznámka. Promíchat (lžicí, hůlkami). Přidat šmolc (máslo) pro rozpuštění. Nechat odstát 15 minut pro nasáknutí vody. Vypracovat těsto, hníst 8 minut. Spotřeba času 60 minut. Nechat odležet v ledničce 12-18h.
3
Vyndat těsto z ledničky 3 hodiny před zpracováním. Tvarovat libovolně podle představ, včetně náplně. Je možné tvarovat do otvíratelných formiček, těsto lepí.
4
Poznámka autora receptu: Názvy: pa, tibetské pa, himalájské pa, ječná máslová hmota. Campa je tepelně zpracovaná, hmota je přímo k jídlu. Od přilití vody do jídla musí uplynout nejméně 15 minut pro nasáknutí vody. Lze dochutit cukrem na sladko. Větší množství mouky je lepší zpracovat následně. V menší míse smíchat mouku se solí. Na dno větší mísy nasypat vrstvu mouky, zalít dávkou vody. Střídat vrstvy mouky a vody pro rychlé nasáknutí vody a vypracování těsta. Přidat šmolc (máslo). Promíchat (lžičkou, hůlkami). Dále vypracovat těsto. Pro chutnější výsledek lze volitelně v malém množství přidat nakrájené hrozinky, datle, mandle, vlašské ořechy, lískové ořechy, kešu. V základním provedení jde jíst s omáčkou rajčatovou, povidlovou (cucvárkou). Hmota je poměrné tuhá, jako ječmen zasytí díky vláknině. Campa mouku lze koupit, ovšem za značnou cenu v porovnání s možností vyzkoušení receptů v malém. Při vybavení vyjde domácí příprava suroviny značně levněji. Návod na campu je zde také.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Himalájská campa cestovní, základní recept

Himalájská campa cestovní, základní…

Dhál indický, falešný (čočková kaše s rýží), základní recept

Dhál indický, falešný (čočková kaše s…

Matar dal khichdi falešný, základní recept

Matar dal khichdi falešný, základní…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Ječná mouka Máslo Sůl Vařící voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vařený krém do cukroví a řezů

Vařený krém do cukroví a řezů

Cheesecake III.

Cheesecake III.

Smažené cibulky

Smažené cibulky

Zapečené plněné bagety

Zapečené plněné bagety

Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Kakaovo-kávový moučník

Kakaovo-kávový moučník

Krůtí s rýžovými nudlemi

Krůtí s rýžovými nudlemi

Babiččiny palačinky

Babiččiny palačinky

Tiramisu

Tiramisu

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

87
Vajíčková pomazánka se sýrem a šunkou
Vajíčková pomazánka se…
67
Kuřecí vývar II.
Kuřecí vývar II.
67
Zapečené vaječné toasty
Zapečené vaječné toasty
55
Fazolový salát se zeleninou - zdravě a chutně
Fazolový salát se…
40
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz LP a česká kráska Maurerová: Dojemné přiznání

LP a česká kráska Maurerová: Dojemné přiznání

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Calzone - Plněná pizza
Calzone - Plněná pizza
Camembert na grilu
Camembert na grilu
Camembert s hruškami a ořechy
Camembert s hruškami a ořechy
Campari Orange Passion
Campari Orange Passion
Candát a batátové pyré
Candát a batátové pyré
Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
Candát polévaný máslem s fenyklem a…
  • Recepty.cz
  • Campa pa (falešný marcipán), základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact