RADA: Jak na domácí pizzu?
Rád slyším, že se to nakonec povedlo. :-) Dnes v noci hodlám přidat další řadu receptů, třeba se zalíbí i nějaký z nich. :-)
Hotovo! Bylo to vynikající. Jen příště udělám kapsu silnější, jelikož se mi všechny uprostřed trochu protrhly. A dělala jsem jen z poloviny uvedených ingrediencí a vyšlo mi to na 4 středně velké kapsy. Ještě jednou chválím a dík za super recept:)
Těsto-super recept, děkuju, dělám ho už po několikáté a vždycky se povedlo a bylo skvělé..akorát ho dělám z 1/5 a to stačí až dost, takže podle mě se z toho nají 5 lidí k prasknutí: 8-) Jinak ta náplň jsem nezkoušela...
Super těsto - dělala jsem jak calzone, tak i pizzu ze zbytku a oboje vyšlo na jedničku, akorát náplň je trochu překombinovaná.
My jsme doma vegetariani, takze ji plnim susenymi rajcaty, spenatem, nakadanou kukurici, zelenymi fazolkami a mozarelou. Samozrejme plus cesnek, cibulka a koreni.
Bylo to velmi dobré, doporučená náplň nemá chybu, dávám za 1.
ad Monika: To mozna ano, ale stoji to za to ;-)
Trošku náročné......
Pizzu mám vyzkoušenou a moc nám chutnala, jen jsem si mírně změnila náplň. Myslím, že se z tohoto množství dá udělat i víc než 3 pizzy.
Dekuji za odpoved. Bagety Meggle znam..ty jsou taky super a kupujem..:)Bohuzel doma nemam ani troubu, ale i v remosce se da udelat super jidlo (jen napr.mrazena pizza neni nic moc..).Gabina: moc diky za maslicko!!!To je ono..:)A tu burschetu taky moc rada, zkusim udelat doma, ale mam restauraci, kam na ni chodim..No, koneckoncu vsechny italsky jidla jsou super..:-)
Patriku, Veronika pátrá po receptu na bylinkové MÁSLÍČKO, ne na bylinkovou bagetu. Pro Veroniku - na těchto stránkách je také recept na "Máslíčko" http://recepty.atlas.cz/recept.asp?id_receptu=JSFNHMOMF&id_kategorie=JNLMJMN5
ad Veronika: S dobrym testem je doma mozne vyrobit dobrou pizzu, zejmena, kdyz vlastnite specialni plech na pizzu. Co se tyce toho bylinkiovyho chleba, tak si nejsem docela jisty, co mate na mysli, vim ovsem, ze firma Meggle prodava bagety plnene bylinkovym nebo i cesnekovvym maslem. Oboji je velmi dobre. Bageta je predpecena, je tedy pouze nutne ji dat na chvilku do trouby. Lze ji najit v chladicich boxech v nekterych hypermarketech. Jinak mohu take doporucit podivat se na recept Bruschetta - česneko-rajčatový chl´b. To je sice asi neco jineho nez hledate, ale je to tez italsky pokrm a je velmi dobry. ;-)
Varim rada, ale nikdy me nenapadlo udelat si doma pizzu...na tu si radsi zajdu do dobre pizzerie nebo mam vzdy nejakou na mrazaku pro rychly zpusob vecere..Proto by me zajimalo jestli je mozne udelat doma v obyc.troube tak dobrou pizzu jako maji v pizzerii?!A jeste jeden duvod proc rada chodim do pizzerii...strasne mi chutna ten jejich chlebicek s bylinkovym maslem, sama jsem takove maslo zkousela (pridala jsem bylinky, malinkate kousky rajcete, cesnek..),ale nikdy jsem tak bezva chuti nedocilila..tak kdyby jste nekdo mel recept..bude za nej rada..:)Jinak preji pekny kucharsky rok:)
Určitě to vyzkouším. Znám plněnou pizzu z jédné místní restaurace. Je to vynikajíci jídlo. Houby a slanina tam též byly, stejně jako nějaký salám, i když samozřejě nevím jaký. V podstatě by to mělo být ale velmi podobné této náplni. Není to chuťově úlpně klasická pizza ale právě jsem se pro ní nadchla :o)
Já si dovolím to zkrátit:udělejte těsto na pizzu(myslím,že tady je uvedeno velmi dobré),bochánky cca 250g,kulaté placky a ty naplňte dle své chuti.Klasika je zbytky,co se nehodí na pizzu,tj. dušená a pečená masa,vařená a gril.zelenina,sýry apod..Polovina placky-namažeme česnek,tvaroh(ricotta),pepř,sůl,parmazán,mozzarella nahrubo, na to náplnˇ(maso apod.)a přeložíme jako taštičku (velkou).Pečeme jako pizzu(na hodně stupňů) do zlatova.Jo a "calzone" je něco jako plné kalhoty.Ne ale každý má smysl pro humor,tak říkejme plněná kapsa.Dělá se i jedna kapsa velká,aby se najedla celá rodina.Dobré po upečení potří oliv. olejem,posypat parmazánem,petrželkou a k tomu salátek.Pro pizzaře je to mana nebeská a my kuchařky tam šoupnem všechny zbytky.Aje to. Ahoj Hedvika.
Je to vec chute, nekdo to rad mit muze, druhy ne a treti se muze nechat odstrasit i slozitym receptem. Casto me zajima, ke ktere skupine lidi, kteri sem pisou, patri. Nektere komentare ovsem naznacuji jistou tendenci... *rolleyes*
ako pre koho...
No, popravde receno, nic moc...