Zeleninu očistíme a oloupeme, z cukety odstraníme vnitřek a s mrkví ji nahrubo nastrouháme. Cibuli nasekáme na jemno a papriky na nudličky. Přidáme olej, ocet, cukr, sůl, utřený česnek a podle chuti mletý pepř. Potom necháme asi 1 hod. odležet, naplníme do malých skleniček a sterilujeme 25 min. při 80 °C.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Kata
|26. 7. 2016 21:24
A tam se nadává deko nebo voda aby to bylo ponořené
Kata
|26. 7. 2016 21:24
A tam se nadává deko nebo voda aby to bylo ponořené
Anina
|2. 9. 2012 18:49
Recept jsem udělala a je skvělý.
Anonym
|3. 8. 2007 17:23
Tak to u nás se tahle čalamáda sní vždycky a dělá jí i spousta známých, co jinak cuketu nejedí. Ale každému samozřejmě chutnat nemusí.
Marie L.
|3. 8. 2007 14:38
Nemělo by, vždyť je tam ocet a ještě to sterilujete. Dělala jsem něco podobného a vydrželo to dlouho, akorát, že to nikdo moc nechtěl, holt zelí je zelí. Tak jsem to pak používala do guláše a pod maso nebo na pizzu.
Jitka Klusová
|3. 8. 2007 14:32
Nebude, děláme ji tak doma už několik let a vždycky vydržela až do další úrody. Pokud se ovšem nesnědla dřív:-).
Jana Pátková
|3. 8. 2007 11:56
Nebude zelenina kvasit, já jsem vždy napřed podusila, ale tento recept vypadá jednodušeji, zkusím to, ale bojím - bojím, že mě to zkvasí.Nevím, poradte.Díky.