• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Čalamáda z cukety
Napište svůj komentář k receptu

Čalamáda z cukety

autor: Jitka 37
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čalamáda z cukety
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      kg cuketa
    • 250
      g cibule
    • 250
      g mrkev
    • 0,50
      kg paprika
    • 2
      česnek
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 1
      dl ocet
    • 100
      g cukr
    • 50
      g sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Zeleninu očistíme a oloupeme, z cukety odstraníme vnitřek a s mrkví ji nahrubo nastrouháme. Cibuli nasekáme na jemno a papriky na nudličky. Přidáme olej, ocet, cukr, sůl, utřený česnek a podle chuti mletý pepř. Potom necháme asi 1 hod. odležet, naplníme do malých skleniček a sterilujeme 25 min. při 80 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pikantní čalamáda

Pikantní čalamáda

Čalamáda II.

Čalamáda II.

Houbová čalamáda

Houbová čalamáda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kata | 26. 7. 2016 21:24

    A tam se nadává deko nebo voda aby to bylo ponořené

  • Kata | 26. 7. 2016 21:24

    A tam se nadává deko nebo voda aby to bylo ponořené

  • Anina | 2. 9. 2012 18:49

    Recept jsem udělala a je skvělý.

  • Anonym | 3. 8. 2007 17:23

    Tak to u nás se tahle čalamáda sní vždycky a dělá jí i spousta známých, co jinak cuketu nejedí. Ale každému samozřejmě chutnat nemusí.

  • Marie L. | 3. 8. 2007 14:38

    Nemělo by, vždyť je tam ocet a ještě to sterilujete. Dělala jsem něco podobného a vydrželo to dlouho, akorát, že to nikdo moc nechtěl, holt zelí je zelí. Tak jsem to pak používala do guláše a pod maso nebo na pizzu.

  • Jitka Klusová | 3. 8. 2007 14:32

    Nebude, děláme ji tak doma už několik let a vždycky vydržela až do další úrody. Pokud se ovšem nesnědla dřív:-).

  • Jana Pátková | 3. 8. 2007 11:56

    Nebude zelenina kvasit, já jsem vždy napřed podusila, ale tento recept vypadá jednodušeji, zkusím to, ale bojím - bojím, že mě to zkvasí.Nevím, poradte.Díky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Ostatní Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cuketa Cukr Mrkev Ocet Paprika Pepř mletý Rostlinný olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Grilovací marináda I.

Grilovací marináda I.

Plněná veka II.

Plněná veka II.

Karamelovo-ořechové řezy

Karamelovo-ořechové řezy

Játrová paštika IV.

Játrová paštika IV.

Ovesné sušenky s jablky a čokoládou

Ovesné sušenky s jablky a čokoládou

Jablečný piškot (korpus)

Jablečný piškot (korpus)

Pikantní pirohy s kuřecím a slaninou

Pikantní pirohy s kuřecím a slaninou

Asijský králík - jednoduše a chutně

Asijský králík - jednoduše a chutně

Portobello s nivou a šunkou

Portobello s nivou a šunkou

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

30 minut
Meruňková zavařenina s vanilkou

Meruňková zavařenina s vanilkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Lehký levandulový sirup

Lehký levandulový sirup

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

45 minut
Meruňkové knedlíky s marcipánem

Meruňkové knedlíky s marcipánem

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

55 minut
Višňový koláč s čokoládou

Višňový koláč s čokoládou

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Poslední sledované recepty

78
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
40
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
38
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…
33
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
25
Makovec s ledovou polevou
Makovec s ledovou polevou

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Blesk.cz Divoký večírek ČT: Trojan s pivem v každé ruce, Dvořák s blondýnou i něžnosti Čermáka

Divoký večírek ČT: Trojan s pivem v každé ruce, Dvořák s blondýnou i něžnosti Čermáka

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

  • Recepty.cz
  • Čalamáda z cukety
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact