Dýně oloupeme a nastrouháme, přidáme sůl, cibuli a papriku nakrájíme na nudličky a vše promícháme s kukuřicí, zakryjeme a 3 hodiny necháme odstát. Potom jemně vymačkáme a slijeme tekutinu.
2
Přísady na nálev svaříme a vmícháme do zeleniny. Naplníme do skenic a sterilujeme přibližně 20 minut při 85 °C. Konzumujeme nejdříve za 3 týdny.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Petra Plevová
|5. 11. 2007 08:43
Tenhle recept mě docela zaujal a ráda bych ho vyzkoušela(když se dýně urodí,tak je každý recept dobrý).Chci se zeptat:1.dýni strouháte na jemném,nebo na hrubém struhadle? 2.můžu použít mraženou kukuřici?(jinou nemám) 3.na odměření surovin do nálevu používáte 1/4l hrnek?Děkuji za odpověď.