Množství použitých surovin záleží na naší fantazii - jak chceme mít čalamádu barevnou.
2
Zelí nakrájíme na nudličky. Papriku nakrájíme na kostky nebo nudličky (použít můžeme různě barevnou). Čerstvé houby očistíme a krátce povaříme v hrnci s vodou. Scedíme a v cedníku propláchneme převařenou vodou. Zelí, papriku i houby dáme do větší mísy, promícháme a naplníme sklenice.
3
Z Deka (Naka...) vody a octa si připravíme nálev, nebo si uděláme svůj osvědčený, který nejraději používáme a naplněné sklenice jím zalijeme. Sklenice pevně uzavřeme a dáme sterilovat na 10 minut při 90-ti stupních. Pokud chceme mít čalamádu jemnější,dáme do každé sklenice před uzavřením ještě lžičku oleje.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Milena
|19. 7. 2016 13:10
Lák si dělám leta letoucí podle návodu na deku, jen navíc do sklenic s okurkami přidávám po dvou kuličkách nocého koření a naopak do čalamád cedím pryč semínka. Zelí paprika a houby je dobrá kombinace, taky dělám. Někdy přidám i paprikové rohy pro šmrnc. Olej přidávám také, necelou lžíci a rozdíl je znát docela dost nebo nám tedy tak chutnají.