Zelí a mrkev nastrouháme, papriky a cibule nakrájíme na tenké plátky. Přilijeme ocet, zasypeme cukrem, Dekem a olejem. Pořádně promícháme a necháme přes noc odležet. Druhý den plníme do sklenic, lehce vymačkáme šťávu. Dobře zavíčkujeme a uchováme v chladnu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
miniboy
|23. 1. 2017 11:37
Cukru dejte méně! I toho octa je moc, dělám to už dlouho a vydrží vždy až do snězení,2-4 měsíce v chladu.Vydrží i zimu na balkóně (ne -20°C,ale běžnou zimu vydrží)při mrazech skovám na pár dní do sklepa nebo na nejchladnější místo.Je moc chutná a křupavá!
alka82
|14. 8. 2012 15:52
Můžete mi prosím napsat kolik toho zelí, v receptu se mi to neukazuje děkuji :-)¨
Eva
|1. 2. 2012 18:12
Kde kupujete ty zajímavé zavařovací sklenice,které jsou na fotce? :-) Díky
Michaelo, dobrá jsou, ale nejsou vhodná pro malé děti a těhotné a kojící ženy(obsahují solanin). Pokud nikoho takového mezi svými strávníky nemáte, klidně je přidejte ;-)
Michaela Linhartová
|8. 1. 2010 20:00
Paní Gábino, ty zelená rajčata, jsou v tom salátu dobrá, když nejsou dozrálá? Alespoň bych věděla jak upotřebit nedozrálá rajčata. Díky za odpověď.
jan havlan
|18. 9. 2009 14:32
zkusím ji ,už jsem jich vzzkoušel mnoho ,tak uvidím.
Gabriela Paulová
|27. 11. 2008 10:38
Takhle přesně ji děláme taky a ještě pčidáváme zelená rajčata. Čalamáda je vynikající, křupavá, prostě akorát.. takovou v obchodě nekoupíte.
Naďa Zywczaková
|21. 10. 2006 15:20
potřebovala bych vědět,jestli se to ještě zavařuje a jak dlouho děkuji
Kuchařka on-line
|9. 5. 2006 19:29
Opraveno.
Eva Furianová
|9. 5. 2006 19:04
p.Kovařová, prosím koľko tej papriky??!! V ingredienciách ju neuvádzate, ďakujem.