kg
zelenina
cukety, papriky, mrkev, fazolky, cibule…
olej
řepkový a olivový 1:1
chilli papričky
česnek
bobkový list
nové koření
hořčičné semínko
bylinky
čerstvé
marináda
750
ml
ocet
750
ml
voda
50
g
cukr krupice
50
g
sůl
Postup přípravy receptu
1
Zeleninu očistěte, pokrájejte na kousky velikosti sousta a rozdělte do misek podle druhu. Do hrnce dejte suroviny na marinádu a přiveďte ji k varu. Vložte nejprve nejtvrdší zeleninu a s odstupem pak měkčí kousky, tedy nejdřív mrkev, asi po dvou minutách fazolky, nakonec papriky a cukety a vše povařte ještě asi 5 minut.
2
Zeleninu sceďte a naskládejte do vysterilizovaných sklenic. Podle chuťových preferencí přidejte česnek, chilli papričky bylinky a koření. Zalijte směsí řepkového a olivového oleje tak, aby všechna zelenina byla ponořená, a dobře uzavřete.