Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Zdenek Vild
|26. 6. 2007 11:42
Když už jsem se dal do toho psaní, tak to dotáhnu až do konce. Cajunská kuchyně je kuchyní původních obyvatel kolem New Orleans. Na originálním sáčku s kořením jsem našel tohle: CAJUN SPICE SEASONING: česnek, cibule, chilli, černý pepře, semeno hořčice, celer. Každý výrobce koření si vytvoří svou směsku, ale všechny mají silně aromatickou charakteristiku, proto musíme počítat, že nákupy tohoto koření v obchodech budou ve výsledku mírně rozdílné. A tím je pro mě téma cajun (čti kejdžn) vyčerpáno. HOWK.
Zdenek Vild
|26. 6. 2007 11:29
Ještě jednu poznámku k "Liquid Smoke". Je to výtažek z kůry ořechu bílého, který patří do rodu Canya a má asi 17 příbuzných stromů s podobnými vlastnostmi, ale silice, které způsobojí kouřovou a lehce nahořklou chuť, najdeme jen u něj. Roste v severní Americe. Jeho dřevo je mimořádně tuhé a stejně mimořádně flexibilní. Použití má široké (bývá součástí golfových holí, basebalových pálek, hudebních nástrojů).
Zdenek Vild
|26. 6. 2007 10:53
Chybí tam jedna zásadní ingredience a to surovina nazývaná "Liquid smoke", který dává vůni. Poměr a zastoupení ostatních surovin nedokážu posoudit, nechutnal jsem. Cajun ale nepatří mezi koření, po kterých by musela nutně hořet ústa, spíš je jen výrazné, což si při použití tolika pepře nedovedu dost dobře srovnat. Každopádně doporučuju spíš tak speciální koření zakoupit v renomovaném obchodě.