listy
jahodníku obecného, maliníku obecného a ostružiníku, nejlépe směs všech tří druhů - pouze z planě ro
Postup přípravy receptu
1
Čerstvě natrhané listy jahodníku obecného, maliníku obecného, ostružiníku - pouze planě rostoucí rostliny (nejlépe směs všech tří bylin) se nechají 12 hodin zavadnout ve stínu, pak je převálíme válečkem na nudle, zabalíme do navlhčené a vyždímané utěrky, pevně svineme a necháme 24 hodin zabalené. Listy zahnědnou a pěkně voní.
2
Poté rozbalíme a usušíme normálním způsobem. Čaj ze spařených takto usušených listů pěkně voní, má čajovou barvu a plnější chuť.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jarka O.
|19. 3. 2008 17:40
Hospodyňko, jak už jsem psala v diskuzi, z máty ani meduňky mě ještě nenapadlo toto zkusit, ale teoreticky nevidím důvod, proč by to nešlo...
Hospodyňka
|19. 3. 2008 12:07
Díky za upozornění na tento recept (v dnešní diskusi). Musím to zkusit z té meduňky popřípadě máty, ale mělo by to jít snad stejně, že?
Dana Podhajská
|21. 7. 2006 12:58
Dobrý den,pátrám na internetu po receptu na čaj z maliníku a černého rybízu. Mám chronické gynekologické problémy, časté záněty a cysty na vaječnících. Dověděla jsem se, že právě zmiňované byliny by mi mohly pomoci. Mohla byste mi poradit, jak na to?Jak si je připravit?
Jaroslava Oumarová
|9. 6. 2006 13:04
Martino, i ze směsi jahoda+ostružina to jde:-)) Směs všech tří bylin je, pravda, nejlepší, ale není to podmínka...
Martina N
|9. 6. 2006 08:58
Tot by mi určite chutilo. Keby u nás bežne rástli maliny.Jahody a ostružiny by sa ešte našli.
Květoslava Borovičková
|6. 6. 2006 11:14
Už dlouho jsem to chtěla vyzkoušet, díkz, že jste to připoměla v správnou dobu.Všechno roste na zahradě,tak přes víkend jdu na to.