Bylinný čaj jemně doslazený medem skvěle chutná a je nabitý zdraví prospěšnými látkami. Kopřiva podporuje imunitu a činnost trávicího systému, meduňka zmírňuje bolesti hlavy a oregano zklidňuje mysl.
Všechny bylinky přelijeme vařící vodou, necháme v teple (ale už nevaříme) asi 15 minut odstát, scedíme, dochutíme citronovou šťávou a medem a ještě horké podáváme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Věra
|25. 10. 2004 08:29
Paní Mirko, dělám např. čaj na množství 3 litry - hrst sušené meduňky, tak lžíci sušené máty, hrst lípy a pro barvu pár lístků jitrocele kopinatého. Tyto bylinky přeliji vroucí vodou a nechám asi 15 minut odstát. Když je čaj vlažnější přidám lžičku medu a pak je ta pravá pohoda. Čaj má krásnou barvu, voní a myslím, že je i prospěšný pro podzimní chladné dny. Pokud sbíráte bylinky není to pro Vás problém...
Mirka Bernier
|22. 10. 2004 17:24
Pani Verko, znate jeste nejake jine cajicky z bylinek? Bylinky byly, jsou a budou moje dozivotni uchylka, ale nikde jsem nenasla recepty na mixovany cajiky....kdyby ste byla tak hodna, byla bych velice rada. Diky moc.
Anonym
|26. 4. 2004 13:39
Asi bych po tom usnula...meduňka, ale vyzkouším..:-)