Do sklenice dáme 2 lžičky instantní kávy, 1-2 lžíce cukru a našleháme se 3 lžícemi vody do husté pěny. Po vyšlehání dolijeme asi 1,5 deci vody a 2,5 deci mléka (0,5 deci můžeme nahradit smetanou). Nakonec dáme do sklenice kostky ledu popř. kdo chce může ozdobit malým kopečkem šlehačky a pokapat 1 lžičkou vaječného koňaku.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Madla
|28. 7. 2013 11:04
Začátek postupu ano,zbytek ne!!!! Žádný 2,5 mléka se tam nelije,jen trošku a šlehačka s koňakem už vůbec ne!! To by vás Řeci hnali!!!! Zase nějaký přeplácaný český recept???
Mary
|24. 7. 2013 23:32
Takto popsaný recept je opravdu super. Dělám si takto frappe již více roků a jedině tak si instatní kávu dopřeji. Jinak nepiji kávu vůbec.
Jenom mne mrzí, že v restauracích málokde podávají takhle připravené frappéčko.
Hefy
|20. 6. 2013 18:32
Do Řecka jezdím léta a dávám si tam tuto oblíbenou pochoutku v různých variantách. Další variace pak testuju doma. Poslední model je z klasického, našlehaného základu, smetana, kostky ledu, zmzlina tiramisu od Cart d'ore a karamelový toping. Čím vychlazenější, tím lepsší. 8-)
Peťan
|5. 5. 2012 12:07
Ahoj chtěl bych poděkovat za to že tu tento návod je! S přítelkyní sme si chtěli dát něco chladného k opalování a musím říci že toto je super! Novod je dobře popsaný a myslím si že když má člověk kapku fantazie že si to dokáže i podle své chuti kapku upravit je to vážně dobrota vřele doporučuji i s špetkou skořice!!!! :-[
markitka
|12. 5. 2007 14:52
omlouvám se za pozdní odpověď, jestli bude jěště co platná,ano ingredience jsou na jednu porci a nebojte se není toho hodně, je to do velké silnostěné sklenice z Ikei, přeji Vám dobré popíjení:-)
Šárka Tkáčová
|14. 3. 2007 06:20
Markitko , jestli tomu dobře rozumím , tak jsou to ingredience na 1 sklenici kávy.Ale vody a mléka je celkem 4 deci.Není to trochu hodně ?
kačatko na rybniku
|13. 3. 2007 13:32
Tuhle mňamku dělávám celé rodině. Celý den mi teplá káva nejede, takže odpoledne vládne frappé :)
Jana Tomčíková
|8. 1. 2007 12:50
Taky frappé dělám, hlavně ledové , v létě, dávám jen 1 lžičku cukru krupice.Dolévám vodou + mlékem(někdy hřeším a dám jen mléko),přidám 2 kostky ledu.Je to opravdu lahodné.
Jana Kutačová
|8. 1. 2007 11:15
Takhle dělám frappe také,jen dáváme podstatně méně cukru a můžete udělat ledové frappe,když dolejete studenou vodou a přidáte led nebo kousek nanuk.dortu anebo také horké frappe,kdy dolejete sklenici horkou vodou a přidáte trochu zahuštěného Tatra mléka..:o)