Začátek postupu ano,zbytek ne!!!! Žádný 2,5 mléka se tam nelije,jen trošku a šlehačka s koňakem už vůbec ne!! To by vás Řeci hnali!!!! Zase nějaký přeplácaný český recept???
Takto popsaný recept je opravdu super. Dělám si takto frappe již více roků a jedině tak si instatní kávu dopřeji. Jinak nepiji kávu vůbec. Jenom mne mrzí, že v restauracích málokde podávají takhle připravené frappéčko.
Do Řecka jezdím léta a dávám si tam tuto oblíbenou pochoutku v různých variantách. Další variace pak testuju doma. Poslední model je z klasického, našlehaného základu, smetana, kostky ledu, zmzlina tiramisu od Cart d'ore a karamelový toping. Čím vychlazenější, tím lepsší. 8-)
Ahoj chtěl bych poděkovat za to že tu tento návod je! S přítelkyní sme si chtěli dát něco chladného k opalování a musím říci že toto je super! Novod je dobře popsaný a myslím si že když má člověk kapku fantazie že si to dokáže i podle své chuti kapku upravit je to vážně dobrota vřele doporučuji i s špetkou skořice!!!! :-[
omlouvám se za pozdní odpověď, jestli bude jěště co platná,ano ingredience jsou na jednu porci a nebojte se není toho hodně, je to do velké silnostěné sklenice z Ikei, přeji Vám dobré popíjení:-)
Markitko , jestli tomu dobře rozumím , tak jsou to ingredience na 1 sklenici kávy.Ale vody a mléka je celkem 4 deci.Není to trochu hodně ?
Tuhle mňamku dělávám celé rodině. Celý den mi teplá káva nejede, takže odpoledne vládne frappé :)
Taky frappé dělám, hlavně ledové , v létě, dávám jen 1 lžičku cukru krupice.Dolévám vodou + mlékem(někdy hřeším a dám jen mléko),přidám 2 kostky ledu.Je to opravdu lahodné.
Takhle dělám frappe také,jen dáváme podstatně méně cukru a můžete udělat ledové frappe,když dolejete studenou vodou a přidáte led nebo kousek nanuk.dortu anebo také horké frappe,kdy dolejete sklenici horkou vodou a přidáte trochu zahuštěného Tatra mléka..:o)