:-* absolutně nejlepší recept na Caesar zálivku, který jsem kdy vyzkoušela....k tomuto receptu se budu ráda vracet... děkuji! :-*
A tady v tom receptu snad Římský salát a parmezán není ? Nikdo tu o hotovém kupovaném dresinku nemluví, přijde mi že reagujete na úplně jiný recept
Sic ne pravý Caesar, ale moc chutná zálivka, dělali jsme ji dvojnásobné dávce :)
Salat hodne dobry, hlavne dresink presne podle receptu se povedl (akorat to nechce prehanet s dijonkou horcici). Veka na krutony nahrazena svetlym toastovym chlebem. I kdyz se nejedna o pravy Caesar salat tak hodnotim kladne.
Co to ma jako spolecnyho s Caesar salatem. Nafackovat autorovi!! :-S :-S :-S :-$ :-$ :-$
No, Caesar salad pochází z Tijuany v Mexiku od kuchaře Caesara Cardiniho :) Na výrobu originálního dresingu se používá mimo jiné například 1 minutu vařené vejce, česnekový olej, citronová šťáva a vůbec se nepoužívají ančovičky. Originální recept se dá najít na internetu - ale asi jen v angličtině.Do caesaru jsem se zamiloval, když jesm žil v Austrálii. Tam to byl docela oblíbený salát. Prodávaly se i dresingy od několika výrobců. V čechách jsem na opravdu dobrý ještě nenarazil, tak nezbývá nic, než jen domácí výroba. :)
Pokud si ten salát nakombinujete podle své chuti a s hotovým dresinkem, tak je určitě vynikající, ale není to Ceaser. Ten se právě vyznačuje použitým římským salátem, ale hlavně dresinkem s parmazánem. A asi jsem docela zmlsaná, hotové dresinky mi nechutnají. Je v nich cítit umělé sladidlo a konzervanty. Určitě je lepší si udělat jednoduchý sladkokyselý dresink s trochou oleje.
Italký dresing od Hellmans nema chybu! Amici davaji na salat jeste ancovicky, ty ovsem doporucuji nemichat do salatu.
Italskej je fakt vynikající, dneska jsme ho prubli :) Jinak já dávám slaninu, kuř. maso, krutony, římskej salát, ledovej salát, rajčata, ředkvičky a parmazán :) A sůl a pepř., samozřejmě ;) Ale ingredience nemíchám, dávám jednu po druhý...
To je bezva myšlenka, ale ač to tak nezní, Caeser salát pochází z USA a s Italií nemá nic společného.
vypada to dobře ale spatne se stoho muze udelat
je to super, když si k tomu ugrilujete kuřecí prsíčka, a namísto zložitého dresinku použijte radši Italskej od Hellmans