Krajíčky veky potřeme olejem. Nakrájíme na 1 cm čtverečky - rozložíme na pečící plech a pečeme při teplotě 180 °C asi 15 minut do zlatova. Necháme vychladnout.
2
Dresink: v misce rozšleháme olej, majolku, sýr, ocet, hořčici, sardelovou pastu, česnek, pepř a Worcestershire omáčku. Na pánvičce opečeme anglickou slaninu do křupava (asi 4 minuty). Necháme vychladnout, potom rozdrobíme. Salát natrháme na kousky, přidáme slaninu, parmazán, krutony a dresink - vše dobře promícháme.
Salat hodne dobry, hlavne dresink presne podle receptu se povedl (akorat to nechce prehanet s dijonkou horcici). Veka na krutony nahrazena svetlym toastovym chlebem. I kdyz se nejedna o pravy Caesar salat tak hodnotim kladne.
gekko
|10. 6. 2011 19:25
Co to ma jako spolecnyho s Caesar salatem. Nafackovat autorovi!! :-S :-S :-S :-$ :-$ :-$
Honza
|26. 9. 2007 21:46
No, Caesar salad pochází z Tijuany v Mexiku od kuchaře Caesara Cardiniho :) Na výrobu originálního dresingu se používá mimo jiné například 1 minutu vařené vejce, česnekový olej, citronová šťáva a vůbec se nepoužívají ančovičky. Originální recept se dá najít na internetu - ale asi jen v angličtině.Do caesaru jsem se zamiloval, když jesm žil v Austrálii. Tam to byl docela oblíbený salát. Prodávaly se i dresingy od několika výrobců. V čechách jsem na opravdu dobrý ještě nenarazil, tak nezbývá nic, než jen domácí výroba. :)
Cosma
|8. 8. 2007 10:35
Pokud si ten salát nakombinujete podle své chuti a s hotovým dresinkem, tak je určitě vynikající, ale není to Ceaser. Ten se právě vyznačuje použitým římským salátem, ale hlavně dresinkem s parmazánem. A asi jsem docela zmlsaná, hotové dresinky mi nechutnají. Je v nich cítit umělé sladidlo a konzervanty. Určitě je lepší si udělat jednoduchý sladkokyselý dresink s trochou oleje.
Vlasta Korytářová
|16. 1. 2007 15:23
Italký dresing od Hellmans nema chybu! Amici davaji na salat jeste ancovicky, ty ovsem doporucuji nemichat do salatu.
ivča
|25. 6. 2006 13:49
Italskej je fakt vynikající, dneska jsme ho prubli :) Jinak já dávám slaninu, kuř. maso, krutony, římskej salát, ledovej salát, rajčata, ředkvičky a parmazán :) A sůl a pepř., samozřejmě ;) Ale ingredience nemíchám, dávám jednu po druhý...
Magda
|5. 6. 2006 19:23
To je bezva myšlenka, ale ač to tak nezní, Caeser salát pochází z USA a s Italií nemá nic společného.
klara MARSIKOVA
|25. 4. 2006 20:00
vypada to dobře ale spatne se stoho muze udelat
Julie Kerestes
|22. 6. 2005 14:03
je to super, když si k tomu ugrilujete kuřecí prsíčka, a namísto zložitého dresinku použijte radši Italskej od Hellmans