Na salát Caesar si nejprve připravíme dresink. V mixéru rozmixujeme ančovičky se strouhaným parmezánem a trochu vody. Když se ančovičky rozmixují, přidáme majonézu, hořčici, česnek, dochutíme solí a pepřem a znovu krátce promixujeme.
Z toustového chleba okrájíme kůrku a zbytek nakrájíme na malé pravidelné kostičky, které dáme na pečící plech a usušíme je v troubě při cca 100 stupních, dokud nebudou křupavé. Na větší pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje, ve kterém rozmícháme nastrouhaný česnek a prohodíme na něm připravené krutóny. Proprané listy řimského salátu překrájíme na širší nudle a promícháme s dresingem. Na talíři salát dozdobíme plátky parmezánu a česnekovými krutóny.
Včera jsme ho dělali k večeři a chutnal nám moc! Když si vzpomenu, kolik vyjde v lepší restauraci... Děkuji za recept, určitě zopakujeme a doporučíme známým :-) Dávám za 1.