Na másle osmažené filety z lososa v omáčce z rajčat ochucené koprem a chilli, podávané s uvařenou jasmínovou rýží, doplněné čerstvými sójovými výhonky a salátovou okurku nakrájenou na nudličky, zasypané kešu oříšky a sezamovými semínky.
Lososa naporcujte. V pánvi rozehřejte máslo a na středním plameni opečte lososa ze všech stran. Hotové filety dejte stranou.
2
Do výpeku přihoďte najemno nakrájenou cibuli a orestujte ji dozlatova. Přidejte nakrájená rajčata a pár minut restujte, poté přidejte sůl, dvě třetiny nakrájeného kopru a chilli. Omáčku nechte dusit pod pokličkou na mírném plameni přibližně 30 minut.
Do hotové rajčatové omáčky vraťte porce lososa a 10 minut je nechte prohřát. Do misek rozdělte rýži, rajčatovou omáčku a navrch každé misky položte rybu. Ozdobte kešú ořechy, zasypte trochou bílého sezamu a zbylým koprem. Nakonec přidejte čerstvé nebo nad párou uvařené sójové výhonky a okurku nakrájenou na nudličky a promíchanou s trochou černého sezamu.