Výborné zpestření klasických řízečků, ke kterým se každý a rád vrací.
Ani toto foto není od jarise... Takže tu máme další problémy s autorstvím fotografií.
tak jsem si pěkně hubla a je konec.Tydle stránky jsou postrach mých vyhlídek na štíhlou postavu.Určitě brzy vyzkouším,vypadá to výborně.Přidávám do oblíbených a dávám 1 podtrženou.
Dnes jsme vyzkoušeli,ale to byla teda lahoda..mňam,mňam, ještě bych si dala další porcičku...musím dát jedničku :-)
Robila som minulú nedeľu, použila som len sušené bylinky - petržlenovú vňať, bazalku, provens.korenie, oregano a nemalo to chybu.Cesnak som pretlačila podľa rady v komentároch hneď do smotany a bolo to neskutočne dobré. Viac nám to chutilo, ako keď som cesnak dala len do oleja. Hodnotím 1***.
Sbíhají se mi sliny ale ještě než vyzkouším poprosím o radu - dají se použít i sušené bylinky?
Dělala jsem dnes z vepřové kýty,koření:pažitka,petržel,trocha tymiánu,bazalky a libečku.Opravdu vynikající a chuťově fajn recept.1****
Mňamka:-) Použila jsem předem naloženou srnčí kýtu a nemělo to chybu...
Právě jsme dojedli, bylo to vynikající. Z bylinek jsem dala bazalku, tymián a šalvěj. Opravdu moc dobré. Příště zkusím rybu, nemám je moc ráda, ale takhle by to asi šlo :-).
Měla jsem tyto řízky na rodinou oslavu a i když jsem úplně zapoměla na česnek,tak to bylo vynikající :o))
bylo to velice velice chutné..
a musí být zakysaná smetana?tu totiž nemám tak to jdu zkusit s normální.
Super mnamka :-) Nema to chybu!
Výborný recept
Moc děkuji za vynikající recept, už jsem tyhle řízečky dělala dvakrát (bylinky jsem použila podle rady pana Jaroslava)a jsou opravdu výborné!
Markéto, v podstatě je jedno jaké bylinky použijete. Každý má jinou chuť a oblíbené bylinky. Jen na poprvé bych byl možná obezřetnější v použitém množství. Já používám pažitku, petrželku, rozmarýn, tymián. V komentářích pod receptem najdete hodnocení a kdo jaké byliny použil. Pamatuji si, že někdo použil bazalku, jiný provensálské koření apd. Fantazii se opravdu meze nekladou.
A které bylinky se tam například hodí?
Moc dobré!!!
Famózní!!!!!!!!!
Vynikajicí!!!! Dělala jsem dnes na oběd s bramborou kaší a moc jsme si pochutnali. Použila jsem vepřové maso, bylinkama jsem nešetřila(trochu jsem je smíchala s tou strouhankou) a krásně to na mase drželo. Děkuji za skvělý recept:-)
Bylo to dobré, manžel si to pochvaloval.Česnek jsem ale nastrouhala do těstíčka.
Většinou používám asi hrst všech bylinek. Já mám vůni bylinek rád, tak mi to takhle vyhovuje. Ale někomu to může zase vadit. Na poprvé bych více jak hrst nedával. Samozřemostí je, že více aromatických bylinek dávám méně, než třeba pažitky, petrželky. Libečku 5-6 lístečků, rozmarýny 1 menší větvičku, tymiánu 2 větvičky asi 10cm dlouhé. Někdy je lepší méně, než více.
Lze dát hodně těch bylinek? Nebude to vadit? Aby se chuti nějak nesmýchaly nebo jedna nepřehlušila druhou??
Moc chutné. Dělala jsem z vepřového masa. Bylinky i rozmačkaný česnek jsem přidala hned do vajec se zakysanou smetanou. Výtečné. Píšu za 1.
Výborné
Moooc dobré.
Výborný oběd
1******!!!!!!!!!
Výborné,použila jsem sušenou směs na řecký salát a vařené brambory jemně posypala kořením na americké brambory.
Výborné! Doporučuji, zajímavý nápad. Důležitá je ale určitě volba bylinek. Tak dobrou chuť!
dala jsem moc bylinek, ani jsem v tom necitila chut masa:( ale zajimavy recept
Tak dneska jsme si s celou rodinou moc pochutnali,recept je super.Dávám za jedna!!!
Bylo to dobré, ale musím přiznat, že mám z kuchařky on-line vyzkoušeny daleko lepší recepty. Toto je asi jeden z mála receptů, co naši rodinu příliš nenadchl. Jinému ovšem zase chutnal, to je normální.
1kysaná smetana má 150-200gramů,podle značky.A jestli hlídáte tuky,tak doporučuju light-má skoro stejnou chuť jako ta tučná.
Použil jsem filety z Aljašské tresky (předem rozmrazené,nasolené a pocitronované) a bylo to rovněž skvělé.Díky za námět.
Většinou kupuji balení 250 ml. Lze použít i balení velké jako malý jogurt.
Muzete mi prosim rict jak je velka 1 zakysana smetana?Nejsem v Evrope.
Řízečky jsou dobré,ale je lepší rozmačkaný česnek přidat rovnou do směsi na obalení.Smažit pak na oleji,nebo sádle .jarmila
výboorne..zrovna jsme dopapali a jeste se porad olizujem
jako koreni jsem pouzila zazvor,oregano a petrzelku,hotove raz dva a vyborne!
je to prijemna zmena od klasickych rizku, ale ze by to bylo neco "EXTRA" to se rict neda....
teda opravdu moc dobry,varily jsme se sestrou a pridaly cerstvou pazitku, bazalku, libecek a petrzelku...moc dobry a i syty...vrele doporucujeme
No na to že jsem uplnej amatér ve vaření, tak tohle se mi moc povedlo(teda říkal můj milý).Výborný recept.
Pouzila jsem kruti prsicka a cerstve bylinky - tymian, petrzelka, cilantro, salvej - jsem nasekala a zamichala uz do smetany s vajickem.Za skvely recept pisu jedna s hvezdickou.
Vynikající,dnes jsme si móóóc pochutnali,dala jsem provensálské bylinky-lepší jsou kuřec řízečky(měli jsme kuřecí a vepřové)
Právě jsem řízečky doobědvali a potvrzji, že jsou skutečně výborné, jako bylinku jsme dala bazalku
Jůůůůůů,už letim koupit kuřecí:)) se těšim skoro víc ,jak na chlapa ha ha
Co jste dávali do té strouhánky a osvědčilo se jako dobrá volba? Inspirujte začátečníka.. :-) Díky
mě se vůbec nepovedly
o víkendu hned vyzkouším, vypadá to suprově!!
vyborny recept hned to o vikendnu vyzkousim sbihali mi sliny
výborné, zní to krásně,sbíhají se mi sliny!!
žúžo
Ooooo, to jsme si pochutnali. Dokonce i muzska cast prohlasila, ze to bylo vyborne a to u ni neni kureci prave v kurzu. Diky, Pile
Moc "děkuju" za super recept! Zase budu o 5 kilo těžší! Asi bych měla přestat chodit na tyhle stránky :)Pokud někdo nepochopil - snažila sem se tu vtipně vyjádřit, jak se těším až si to udělám doma.
Vynikající, zítra je zase budu dělat!
Celé rodině moc chutnalo, jenom mně se to zdálo trochu suché. Příště to udělám z krkovičky, z níž jsou ty nejlepší řízky. Dala jsem pažitku, petrželku a bazalku, ale připadalo mi, že to koření tam není moc výrazné. Prostě - každý máme jiné chutě.
Skutečně výborné. dělala jsem to z vepřového a bylo to BEZ CHYBY! Do strouhanky jsem hodila "lopatu" provensálského koření a nic nezbylo...
Dělala jsem z vepřové kýty, jako příloha byla bramborová kaše a ledový salát. Výborné, voňavoučké.
Taky jsem vcera varila,z veprovych rizku.Naprosto vynikajici! Pisu za jedna:))
naprosto vynikající!!! Včera jsem je udělala z kuřecích prsíček, přílohou byla bramborová kaše a hlávkový salát. Mohli jsme se s manželíkem utlouct, jak to bylo dobré. Zbylé řízečky jsme pojídali taktéž v bagetě se salátem. Mňamky. :)
zajímavé, hodně zajímavé.