• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bylinkový řízek na česnekovém oleji
Napište svůj komentář k receptu

Bylinkový řízek na česnekovém oleji

autor: jariss
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 71
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bylinkový řízek na česnekovém oleji
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks kuřecí maso nebo vepřové maso - 400 g
    • 8
      stroužek česnek
    • 2
      ks vejce 1-2
    • 1
      balení zakysaná smetana
    • strouhanka
    • rostlinný olej
    • mléko
    • sůl
    • pepř mletý
    • máslo
    • bylinky Dle chuti (pažitka, petrželka, libeček, rozmarýn apod.)

Postup přípravy receptu

1
Kuřecí nebo vepřové maso nakrájíme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Vajíčko rozšleháme se smetanou. Dle potřeby rozředíme mlékem a vzniklou hmotou obalíme řízky a vložíme do nasekaných bylinek dle chuti smíchaných se strouhankou. Strouhanku řádně přimáčkneme na maso. Klidně můžeme celou proceduru ještě jednou opakovat, není nutností.
2
Smažíme po obou stranách dozlatova na česnekovém oleji. (Česnekový olej vytvoříme tak, že necháme rozehřát potřebné množství oleje na smažení, a až je olej skoro rozpálený, vhodíme do něj oloupané stroužky česneku. Česnek necháme osmažit do zlatavé barvy a vyndáme jej.)
3
Do takto připraveného oleje klademe řízky. Po usmažení necháme přebytečný olej odsát do ubrousku. Každý ještě horký řízek poklademe tenkým plátkem másla, aby se krásně na řízku rozpustilo a ihned podáváme s pečivem, bramborovou kaší nebo bramborovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bylinkový řízek

Bylinkový řízek

Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem

Holandský řízek - sekaný vepřový…

Houby nakládané v oleji na koprové peřince

Houby nakládané v oleji na koprové…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hladovi
    hladovi | 12. 11. 2013 15:40

    Plátek másla už nemusíme, ale jinak jsou výborné.

  • jackie | 15. 9. 2012 11:46

    Dobrá změna klasiky. Super

  • Lucie Dulíková
    Lucie Dulíková | 12. 2. 2011 11:27

    Výborné zpestření klasických řízečků, ke kterým se každý a rád vrací.

  • Ladia
    Ladia | 7. 11. 2010 15:03

    Ani toto foto není od jarise... Takže tu máme další problémy s autorstvím fotografií.

  • Ladia
    Ladia | 21. 10. 2010 15:58

    Z kuřecího nám chutnaly víc ;-)

  • Ivana Mati | 4. 1. 2010 10:23

    tak jsem si pěkně hubla a je konec.Tydle stránky jsou postrach mých vyhlídek na štíhlou postavu.Určitě brzy vyzkouším,vypadá to výborně.Přidávám do oblíbených a dávám 1 podtrženou.

  • venyss venyss | 21. 4. 2009 13:38

    Dnes jsme vyzkoušeli,ale to byla teda lahoda..mňam,mňam, ještě bych si dala další porcičku...musím dát jedničku :-)

  • Beata Škanderová | 4. 12. 2008 21:46

    Robila som minulú nedeľu, použila som len sušené bylinky - petržlenovú vňať, bazalku, provens.korenie, oregano a nemalo to chybu.Cesnak som pretlačila podľa rady v komentároch hneď do smotany a bolo to neskutočne dobré. Viac nám to chutilo, ako keď som cesnak dala len do oleja. Hodnotím 1***.

  • Šárka Rudlová | 4. 12. 2008 13:01

    Sbíhají se mi sliny ale ještě než vyzkouším poprosím o radu - dají se použít i sušené bylinky?

  • Ňulinka - | 27. 7. 2008 14:23

    Dělala jsem dnes z vepřové kýty,koření:pažitka,petržel,trocha tymiánu,bazalky a libečku.Opravdu vynikající a chuťově fajn recept.1****

  • Jíťa | 2. 3. 2008 20:00

    Mňamka:-) Použila jsem předem naloženou srnčí kýtu a nemělo to chybu...

  • Zuzana Coufalová | 25. 2. 2008 14:55

    Právě jsme dojedli, bylo to vynikající. Z bylinek jsem dala bazalku, tymián a šalvěj. Opravdu moc dobré. Příště zkusím rybu, nemám je moc ráda, ale takhle by to asi šlo :-).

  • vendulaC | 31. 12. 2007 09:06

    Měla jsem tyto řízky na rodinou oslavu a i když jsem úplně zapoměla na česnek,tak to bylo vynikající :o))

  • Honza M | 9. 7. 2007 13:36

    bylo to velice velice chutné..

  • lenka žváčková | 5. 7. 2007 18:20

    a musí být zakysaná smetana?tu totiž nemám tak to jdu zkusit s normální.

  • Terezie Kouřilová | 18. 1. 2007 10:32

    Super mnamka :-) Nema to chybu!

  • Lubor Hájek | 9. 1. 2007 18:56

    Výborný recept

  • Markéta | 2. 1. 2007 20:07

    Moc děkuji za vynikající recept, už jsem tyhle řízečky dělala dvakrát (bylinky jsem použila podle rady pana Jaroslava)a jsou opravdu výborné!

  • Jaroslav Pelcman | 12. 12. 2006 06:19

    Markéto, v podstatě je jedno jaké bylinky použijete. Každý má jinou chuť a oblíbené bylinky. Jen na poprvé bych byl možná obezřetnější v použitém množství. Já používám pažitku, petrželku, rozmarýn, tymián. V komentářích pod receptem najdete hodnocení a kdo jaké byliny použil. Pamatuji si, že někdo použil bazalku, jiný provensálské koření apd. Fantazii se opravdu meze nekladou.

  • Markéta | 11. 12. 2006 13:08

    A které bylinky se tam například hodí?

  • Silva Machová | 13. 11. 2006 12:14

    Moc dobré!!!

  • Ola | 5. 11. 2006 16:48

    Famózní!!!!!!!!!

  • Tereza Martínková | 15. 10. 2006 14:42

    Vynikajicí!!!! Dělala jsem dnes na oběd s bramborou kaší a moc jsme si pochutnali. Použila jsem vepřové maso, bylinkama jsem nešetřila(trochu jsem je smíchala s tou strouhankou) a krásně to na mase drželo. Děkuji za skvělý recept:-)

  • Jana Ř. | 4. 10. 2006 15:28

    Bylo to dobré, manžel si to pochvaloval.Česnek jsem ale nastrouhala do těstíčka.

  • Jaroslav Pelcman | 24. 7. 2006 10:21

    Většinou používám asi hrst všech bylinek. Já mám vůni bylinek rád, tak mi to takhle vyhovuje. Ale někomu to může zase vadit. Na poprvé bych více jak hrst nedával. Samozřemostí je, že více aromatických bylinek dávám méně, než třeba pažitky, petrželky. Libečku 5-6 lístečků, rozmarýny 1 menší větvičku, tymiánu 2 větvičky asi 10cm dlouhé. Někdy je lepší méně, než více.

  • Jiří | 23. 7. 2006 15:11

    Lze dát hodně těch bylinek? Nebude to vadit? Aby se chuti nějak nesmýchaly nebo jedna nepřehlušila druhou??

  • Martina S. | 22. 4. 2006 14:46

    Moc chutné. Dělala jsem z vepřového masa. Bylinky i rozmačkaný česnek jsem přidala hned do vajec se zakysanou smetanou. Výtečné. Píšu za 1.

  • Alisia Z. | 14. 4. 2006 20:34

    Výborné

  • Hana Nováková | 9. 2. 2006 19:18

    Moooc dobré.

  • Jarmila Huhulová | 7. 2. 2006 19:44

    Výborný oběd

  • Hana Janů | 1. 2. 2006 20:37

    1******!!!!!!!!!

  • Jan Melecký | 22. 1. 2006 16:06

    Výborné,použila jsem sušenou směs na řecký salát a vařené brambory jemně posypala kořením na americké brambory.

  • Tygi | 21. 1. 2006 18:32

    Výborné! Doporučuji, zajímavý nápad. Důležitá je ale určitě volba bylinek. Tak dobrou chuť!

  • Lenka | 28. 10. 2005 18:51

    dala jsem moc bylinek, ani jsem v tom necitila chut masa:( ale zajimavy recept

  • Iva Kindlová | 17. 9. 2005 19:21

    Tak dneska jsme si s celou rodinou moc pochutnali,recept je super.Dávám za jedna!!!

  • Jana z VM | 8. 9. 2005 07:06

    Bylo to dobré, ale musím přiznat, že mám z kuchařky on-line vyzkoušeny daleko lepší recepty. Toto je asi jeden z mála receptů, co naši rodinu příliš nenadchl. Jinému ovšem zase chutnal, to je normální.

  • monika | 5. 9. 2005 15:05

    1kysaná smetana má 150-200gramů,podle značky.A jestli hlídáte tuky,tak doporučuju light-má skoro stejnou chuť jako ta tučná.

  • Josef | 5. 9. 2005 00:37

    Použil jsem filety z Aljašské tresky (předem rozmrazené,nasolené a pocitronované) a bylo to rovněž skvělé.Díky za námět.

  • Jaroslav Pelcman | 2. 9. 2005 07:42

    Většinou kupuji balení 250 ml. Lze použít i balení velké jako malý jogurt.

  • Ilona Cooper | 1. 9. 2005 20:23

    Muzete mi prosim rict jak je velka 1 zakysana smetana?Nejsem v Evrope.

  • Jarmila Vondráčková | 31. 8. 2005 13:01

    Řízečky jsou dobré,ale je lepší rozmačkaný česnek přidat rovnou do směsi na obalení.Smažit pak na oleji,nebo sádle .jarmila

  • magda | 7. 8. 2005 12:57

    výboorne..zrovna jsme dopapali a jeste se porad olizujem

  • jitulka | 1. 8. 2005 21:55

    jako koreni jsem pouzila zazvor,oregano a petrzelku,hotove raz dva a vyborne!

  • Lůča | 30. 7. 2005 03:54

    je to prijemna zmena od klasickych rizku, ale ze by to bylo neco "EXTRA" to se rict neda....

  • Veronika Rezkova | 26. 7. 2005 12:51

    teda opravdu moc dobry,varily jsme se sestrou a pridaly cerstvou pazitku, bazalku, libecek a petrzelku...moc dobry a i syty...vrele doporucujeme

  • Eva | 21. 7. 2005 14:05

    No na to že jsem uplnej amatér ve vaření, tak tohle se mi moc povedlo(teda říkal můj milý).Výborný recept.

  • Martina | 12. 7. 2005 04:03

    Pouzila jsem kruti prsicka a cerstve bylinky - tymian, petrzelka, cilantro, salvej - jsem nasekala a zamichala uz do smetany s vajickem.Za skvely recept pisu jedna s hvezdickou.

  • Irma Hlávková | 10. 7. 2005 18:23

    Vynikající,dnes jsme si móóóc pochutnali,dala jsem provensálské bylinky-lepší jsou kuřec řízečky(měli jsme kuřecí a vepřové)

  • Petra K | 10. 7. 2005 12:57

    Právě jsem řízečky doobědvali a potvrzji, že jsou skutečně výborné, jako bylinku jsme dala bazalku

  • Jana Husťáková | 9. 7. 2005 17:47

    Jůůůůůů,už letim koupit kuřecí:)) se těšim skoro víc ,jak na chlapa ha ha

  • Eva | 6. 7. 2005 22:28

    Co jste dávali do té strouhánky a osvědčilo se jako dobrá volba? Inspirujte začátečníka.. :-) Díky

  • Hanca P | 5. 7. 2005 21:22

    mě se vůbec nepovedly

  • martina kosumberska | 1. 7. 2005 16:38

    o víkendu hned vyzkouším, vypadá to suprově!!

  • helena hvozdarova | 30. 6. 2005 20:24

    vyborny recept hned to o vikendnu vyzkousim sbihali mi sliny

  • Jana Borovcová | 29. 6. 2005 13:21

    výborné, zní to krásně,sbíhají se mi sliny!!

  • Kája | 21. 6. 2005 17:22

    žúžo

  • Pilence | 9. 6. 2005 08:55

    Ooooo, to jsme si pochutnali. Dokonce i muzska cast prohlasila, ze to bylo vyborne a to u ni neni kureci prave v kurzu. Diky, Pile

  • Evík | 8. 6. 2005 15:20

    Moc "děkuju" za super recept! Zase budu o 5 kilo těžší! Asi bych měla přestat chodit na tyhle stránky :)Pokud někdo nepochopil - snažila sem se tu vtipně vyjádřit, jak se těším až si to udělám doma.

  • Zdenka T. | 4. 6. 2005 18:29

    Vynikající, zítra je zase budu dělat!

  • Jana z VM | 23. 5. 2005 08:08

    Celé rodině moc chutnalo, jenom mně se to zdálo trochu suché. Příště to udělám z krkovičky, z níž jsou ty nejlepší řízky. Dala jsem pažitku, petrželku a bazalku, ale připadalo mi, že to koření tam není moc výrazné. Prostě - každý máme jiné chutě.

  • Janinka | 9. 5. 2005 18:21

    Skutečně výborné. dělala jsem to z vepřového a bylo to BEZ CHYBY! Do strouhanky jsem hodila "lopatu" provensálského koření a nic nezbylo...

  • Lada Kovářová | 9. 5. 2005 09:53

    Dělala jsem z vepřové kýty, jako příloha byla bramborová kaše a ledový salát. Výborné, voňavoučké.

  • Tereza Buckova | 5. 5. 2005 11:57

    Taky jsem vcera varila,z veprovych rizku.Naprosto vynikajici! Pisu za jedna:))

  • Bohumila | 5. 5. 2005 09:54

    naprosto vynikající!!! Včera jsem je udělala z kuřecích prsíček, přílohou byla bramborová kaše a hlávkový salát. Mohli jsme se s manželíkem utlouct, jak to bylo dobré. Zbylé řízečky jsme pojídali taktéž v bagetě se salátem. Mňamky. :)

  • Ajda | 13. 1. 2005 21:49

    zajímavé, hodně zajímavé.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Kuřecí
Maso Vepřové Drůbeží Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bylinky Česnek Kuřecí maso Máslo Mléko Pepř mletý Rostlinný olej Strouhanka Sůl Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Květákový nákyp jako příloha

Květákový nákyp jako příloha

Rebarborové muffiny

Rebarborové muffiny

Špagety se špenátovým pestem

Špagety se špenátovým pestem

Listové řezy s vanilkovo-nugátovým krémem

Listové řezy s vanilkovo-nugátovým…

Kmínové přírodní maso - minutka

Kmínové přírodní maso - minutka

Barevné pomazánky - Brokolicová

Barevné pomazánky - Brokolicová

Čokoládový dort ala Sacher

Čokoládový dort ala Sacher

Muffiny s lentilkami

Muffiny s lentilkami

Kokosové sušenky

Kokosové sušenky

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

79
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
74
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
36
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
29
Čertovský mls
Čertovský mls
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina, která je opět „in“. Dejte jí šanci i vy!
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina,…
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s jídelníčkem, díky kterému půjdou kila sama dolů
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s…
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se neobejde?
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se…
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
AHA.cz Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Ondřej Novotný o hře Kotkové: Nejpromarněnější šance všech dob!

Ondřej Novotný o hře Kotkové: Nejpromarněnější šance všech dob!

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

Další doporučené recepty:

Bylinkový kuskus se semínky granátového jablka
Bylinkový kuskus se semínky granátového…
Bylinkový olej
Bylinkový olej
Bylinkový řízek
Bylinkový řízek
Bylinkový salát s hráškem a avokádem
Bylinkový salát s hráškem a avokádem
Bystřická kyselica
Bystřická kyselica
Bystřický vdolec
Bystřický vdolec
  • Recepty.cz
  • Bylinkový řízek na česnekovém oleji
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact