ingredience na trojobal
: hladká mouka, vejce, strouhanka
olej
na smažení
Postup přípravy receptu
1
Prsa očistíme a uděláme do nich jeden nebo dva hluboké zářezy (kapsy). Maso osolíme, opepříme, do kapes vložíme snítky kopru, plátky česneku, slabý plátek másla a přitiskneme k sobě. Pak řízky obalíme v mouce, vejci a strouhance, smažíme v rozpáleném oleji nepříliš zprudka (aby se dobře propekly) z obou stran dozlatova.
*Můžeme použít také bylinky: petrželka, pažitka, estragon...
4
***Z másla, česneku, kopru a citronové kůry můžeme udělat polotuhou pastu, kterou řízky naplníme, pak obalíme a osmažíme. Takovým řízkům se říká ,,kyjevské,, a použít můžeme i krůtí prsa.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Iva
|26. 3. 2016 20:56
Recept na takhle dobré řízky se hned tak nenajde a já můžu po vyzkoušení jen potvrdit, že jsou opravdu skvělý <3
Andrea
|14. 5. 2015 14:28
V puse se řízky jenom rozplývaly a chuť ta byla skvělá. Vykládala jsem bazalku s máslem a česnekem. Doporučuji.
Zuzka Fojtová
|6. 5. 2014 17:00
Fenomenální!!!!
Renata Malá
|26. 8. 2013 10:32
Doporučuji zkusit! <:-) Super řízky, byly jemné s jemnou chutí bylinek. Udělala jsem totiž i s libečkem a bazalkou, které mám v truhlíku a přidáváme si je i na obyčejný chleba s máslem, to je taky super.
Husáková
|5. 6. 2013 16:08
Bylinkové řízky mohu všem vřele doporučit, moc jsme si pochutnali a zařazuji je do svých nejreceptů. Také je to výborná změna když musím vařit každý den. :-)
Zuzana
|17. 4. 2013 17:46
to máslo uvnitř masa je opravdu skvělé, dá mu jemnou chuť a s čerstvým koprem z kořenáčku prostě úžas :-*
Vlaďka
|16. 2. 2013 10:52
Dělala jsem je včera a vřele doporučuji.Večeře to byla jak rychlá,tak i skvěle chutnala,kopr jsem použila mražený a společně s česnekem a máslíčkem měly řízky exkluzivní a neopakovatelnou chuť.Díííííky