jíška
osmažená z másla a mouky, nebo hladká mouka rozmíchaná ve studené vodě
Postup přípravy receptu
1
Na trošce oleje osmažíme větší pokrájenou cibuli dorůžova, přidáme na kostky pokrájené, osolené a opepřené krůtí maso a smažíme do zlatova. Pak přidáme na plátky pokrájené žampiony, nasekaný česnek a ještě společně s masem osmažíme. Pak vše podlijeme vývarem, přidáme snítku čerstvého rozmarýnu nebo tymiánu a dusíme doměkka za občasného promíchání a podlití. Po podušení vyndáme vyvařenou snítku z bylinek, omáčku zahustíme jíškou nebo hladkou moukou rozmíchanou v malém množství vody, vše ještě krátce provaříme, případně ještě dochutíme solí, pepřem.
2
Podáváme s rýží, bramborem, těstovinami, knedlíkem...