• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bylinkový králík "Fenek Moqli" (čti fenek mokvli)
Napište svůj komentář k receptu

Bylinkový králík "Fenek Moqli" (čti fenek mokvli)

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bylinkový králík "Fenek Moqli" (čti fenek mokvli)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks králík
    • 1
      ks česnek
    • 1
      ks rajský protlak
    • 0,33
      ks bílé víno - suché
    • sůl
    • pepř mletý
    • tymián
    • rozmarýn
    • šalvěj
    • bobkový list
    • rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Do velké mísy nalijeme víno, přidáme protlak, 3 stroužky česneku (rozkrájené na půlky), bylinky a bobkový list, lehce promícháme na marinádu.
2
Králíka očistíme, naporcujeme a vložíme porce do mísy s marinádou, zatížíme talířkem a necháme odležet do druhého dne.
3
Druhý den porce vyjmeme, osušíme, osolíme, opepříme. Marinádu přecedíme do kastrolu a necháme ji mírně vařit. Na pánvi rozehřejeme olej ve kterém osmažíme zbytek česneku pokrájeného na plátky, vyjmeme (uschováme, pokud chceme na dozdobení), pak osmažíme porce králíka (zvolna, alespoň 10 minut), které pak vkládáme do kastrolu s marinádou a povaříme ještě 5-15 minut, dle velikosti porcí.
4
Porce králíka vyjmeme z kastrolu na talíře, přelijeme marinádou a ozdobíme osmaženým česnekem (není nutné).
5
Jako přílohu podáváme vařené brambory, knedlík nebo bramborovou kaši.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Churros (čti "čuros")

Churros (čti "čuros")

Bylinkový králík na žampionech

Bylinkový králík na žampionech

Bylinkový řízek na česnekovém oleji

Bylinkový řízek na česnekovém oleji

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivča | 29. 11. 2014 17:19

    Naprosto předčil moje očekávání.Králík byl bez chybičky a všichni si na něm smlsli. <:-)

  • Cviklová | 11. 6. 2011 18:45

    Výborná úprava králičího masa, doporučuji vyzkoušet. Já jsem sice vařila o něco dýl a omáčku trochu přisladila, přidala sušená rajčátka v oleji nakládaná, ale recept samotný mi byl velkou inspirací, děkuji mnohokrát :-) .

  • Jarka O. | 4. 11. 2010 11:24

    :-\ :-D To je fakt. Dík ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 4. 11. 2010 10:42

    ..toho králíka porcuješ na menší části tak,aby se dal co nejpohodlněji osmažit ZVOLNA ze všech stran a neměla jsi strach,že zůstane nedodělaný ;-) .Pochopitelně maso vyzkoušíš(zdali je měkké),možná nějakou minutku přidáš,ale to záleží na kusu(králíkovi)... .To máš jako s hovězím ;-) ,nikdy nevíš co to bylo za bejka ;-) :-))

  • jeannie249 | 4. 11. 2010 07:59

    Je treba to maso dusit az je mekke.

  • Jarka O. | 4. 11. 2010 07:14

    Recept se mi líbí. Jen se zeptám: Jirko, tomu masu stačí 15 minut tepelné úpravy? Zdá se mi to málo :-\

  • jeannie249 | 4. 11. 2010 06:57

    Je to bezva. Znam to z Malty a stale jsem ten recept hledala. Nedostali jsme se od stolu!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Večeře Smažení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Bobkový list Česnek Králík Pepř mletý Rajský protlak Rostlinný olej Rozmarýn Šalvěj Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlý ovocný koláč

Rychlý ovocný koláč

Krevety na česnekovém másle

Krevety na česnekovém másle

Mrkvová bábovka

Mrkvová bábovka

Rybízový koláč IV.

Rybízový koláč IV.

Mexická polévka - Sopa de Tortilla

Mexická polévka - Sopa de Tortilla

Kukuřičný chléb II.

Kukuřičný chléb II.

Kuře na nivě

Kuře na nivě

Palačinky s jahodovým přelivem

Palačinky s jahodovým přelivem

Bezlepkový dort

Bezlepkový dort

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

25
Skotská vejce podle The Real Meat Society
Skotská vejce podle The…
24
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
17
Bešamelová omáčka s česnekovými výhonky
Bešamelová omáčka s…
16
Pohanka s uzeným masem
Pohanka s uzeným masem
16
Smažený bílý chřest
Smažený bílý chřest

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 6. 11. 2025: Komu se splní tajný sen a kdo zazáří v práci?

Denní horoskop na čtvrtek 6. 11. 2025: Komu se splní tajný sen a kdo zazáří v práci?

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Sexy pád do neznáma! Co v erotice čeká vaše znamení?

Nový díl Eroskopu: Sexy pád do neznáma! Co v erotice čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Bylinkový čaj s lípou a chmelem
Bylinkový čaj s lípou a chmelem
Bylinkový guláš se slaninou
Bylinkový guláš se slaninou
Bylinkový chléb (DUKAN)
Bylinkový chléb (DUKAN)
Bylinkový králík na žampionech
Bylinkový králík na žampionech
Bylinkový krůtí guláš se žampiony
Bylinkový krůtí guláš se žampiony
Bylinkový kuskus se semínky granátového jablka
Bylinkový kuskus se semínky granátového…
  • Recepty.cz
  • Bylinkový králík "Fenek Moqli" (čti fenek mokvli)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact