• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bylinkový králík "Fenek Moqli" (čti fenek mokvli)
Napište svůj komentář k receptu

Bylinkový králík "Fenek Moqli" (čti fenek mokvli)

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bylinkový králík "Fenek Moqli" (čti fenek mokvli)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks králík
    • 1
      ks česnek
    • 1
      ks rajský protlak
    • 0,33
      ks bílé víno - suché
    • sůl
    • pepř mletý
    • tymián
    • rozmarýn
    • šalvěj
    • bobkový list
    • rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Do velké mísy nalijeme víno, přidáme protlak, 3 stroužky česneku (rozkrájené na půlky), bylinky a bobkový list, lehce promícháme na marinádu.
2
Králíka očistíme, naporcujeme a vložíme porce do mísy s marinádou, zatížíme talířkem a necháme odležet do druhého dne.
3
Druhý den porce vyjmeme, osušíme, osolíme, opepříme. Marinádu přecedíme do kastrolu a necháme ji mírně vařit. Na pánvi rozehřejeme olej ve kterém osmažíme zbytek česneku pokrájeného na plátky, vyjmeme (uschováme, pokud chceme na dozdobení), pak osmažíme porce králíka (zvolna, alespoň 10 minut), které pak vkládáme do kastrolu s marinádou a povaříme ještě 5-15 minut, dle velikosti porcí.
4
Porce králíka vyjmeme z kastrolu na talíře, přelijeme marinádou a ozdobíme osmaženým česnekem (není nutné).
5
Jako přílohu podáváme vařené brambory, knedlík nebo bramborovou kaši.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Churros (čti "čuros")

Churros (čti "čuros")

Bylinkový králík na žampionech

Bylinkový králík na žampionech

Bylinkový řízek na česnekovém oleji

Bylinkový řízek na česnekovém oleji

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivča | 29. 11. 2014 17:19

    Naprosto předčil moje očekávání.Králík byl bez chybičky a všichni si na něm smlsli. <:-)

  • Cviklová | 11. 6. 2011 18:45

    Výborná úprava králičího masa, doporučuji vyzkoušet. Já jsem sice vařila o něco dýl a omáčku trochu přisladila, přidala sušená rajčátka v oleji nakládaná, ale recept samotný mi byl velkou inspirací, děkuji mnohokrát :-) .

  • Jarka O. | 4. 11. 2010 11:24

    :-\ :-D To je fakt. Dík ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 4. 11. 2010 10:42

    ..toho králíka porcuješ na menší části tak,aby se dal co nejpohodlněji osmažit ZVOLNA ze všech stran a neměla jsi strach,že zůstane nedodělaný ;-) .Pochopitelně maso vyzkoušíš(zdali je měkké),možná nějakou minutku přidáš,ale to záleží na kusu(králíkovi)... .To máš jako s hovězím ;-) ,nikdy nevíš co to bylo za bejka ;-) :-))

  • jeannie249 | 4. 11. 2010 07:59

    Je treba to maso dusit az je mekke.

  • Jarka O. | 4. 11. 2010 07:14

    Recept se mi líbí. Jen se zeptám: Jirko, tomu masu stačí 15 minut tepelné úpravy? Zdá se mi to málo :-\

  • jeannie249 | 4. 11. 2010 06:57

    Je to bezva. Znam to z Malty a stale jsem ten recept hledala. Nedostali jsme se od stolu!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Večeře Smažení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Bobkový list Česnek Králík Pepř mletý Rajský protlak Rostlinný olej Rozmarýn Šalvěj Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slaný koláč s rajčaty a mozzarellou

Slaný koláč s rajčaty a mozzarellou

Pikantní segedínek

Pikantní segedínek

Zapečené špagety II.

Zapečené špagety II.

Majonéza bez vajec

Majonéza bez vajec

Zapečené brambory s mozzarellou a rajčaty

Zapečené brambory s mozzarellou a…

Pečené fazole

Pečené fazole

Borůvkový koláč - jednoduchý a výborný

Borůvkový koláč - jednoduchý a výborný

Ananasový koláč naruby

Ananasový koláč naruby

Sýrovo-smetanové zapékané řízky

Sýrovo-smetanové zapékané řízky

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

106
Sýrové karbanátky s uzeným  masem
Sýrové karbanátky s…
75
Mrkvovo-cuketové placičky
Mrkvovo-cuketové placičky
72
Milionářské řezy se slaným karamelem
Milionářské řezy se…
53
Houskové uzenářské knedlíky
Houskové uzenářské…
51
Rajský salát (nejen) s mozzarellou
Rajský salát (nejen) s…

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
AHA.cz Životní krok Artura Štaidla! Dítě se sexy zrzkou?

Životní krok Artura Štaidla! Dítě se sexy zrzkou?

Mimibazar Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Dědictví po Karlu Heřmánkovi (†76): Porcovali šokujících 178 milionů! Závěť sepsal den před sebevraždou

Dědictví po Karlu Heřmánkovi (†76): Porcovali šokujících 178 milionů! Závěť sepsal den před sebevraždou

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen &#039;moje krev&#039;, říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen &#039;moje krev&#039;, říká

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Další doporučené recepty:

Bylinkový čaj s lípou a chmelem
Bylinkový čaj s lípou a chmelem
Bylinkový guláš se slaninou
Bylinkový guláš se slaninou
Bylinkový chléb (DUKAN)
Bylinkový chléb (DUKAN)
Bylinkový králík na žampionech
Bylinkový králík na žampionech
Bylinkový krůtí guláš se žampiony
Bylinkový krůtí guláš se žampiony
Bylinkový kuskus se semínky granátového jablka
Bylinkový kuskus se semínky granátového…
  • Recepty.cz
  • Bylinkový králík "Fenek Moqli" (čti fenek mokvli)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact