• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bylinkový králík "Fenek Moqli" (čti fenek mokvli)
Napište svůj komentář k receptu

Bylinkový králík "Fenek Moqli" (čti fenek mokvli)

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bylinkový králík "Fenek Moqli" (čti fenek mokvli)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks králík
    • 1
      ks česnek
    • 1
      ks rajský protlak
    • 0,33
      ks bílé víno - suché
    • sůl
    • pepř mletý
    • tymián
    • rozmarýn
    • šalvěj
    • bobkový list
    • rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Do velké mísy nalijeme víno, přidáme protlak, 3 stroužky česneku (rozkrájené na půlky), bylinky a bobkový list, lehce promícháme na marinádu.
2
Králíka očistíme, naporcujeme a vložíme porce do mísy s marinádou, zatížíme talířkem a necháme odležet do druhého dne.
3
Druhý den porce vyjmeme, osušíme, osolíme, opepříme. Marinádu přecedíme do kastrolu a necháme ji mírně vařit. Na pánvi rozehřejeme olej ve kterém osmažíme zbytek česneku pokrájeného na plátky, vyjmeme (uschováme, pokud chceme na dozdobení), pak osmažíme porce králíka (zvolna, alespoň 10 minut), které pak vkládáme do kastrolu s marinádou a povaříme ještě 5-15 minut, dle velikosti porcí.
4
Porce králíka vyjmeme z kastrolu na talíře, přelijeme marinádou a ozdobíme osmaženým česnekem (není nutné).
5
Jako přílohu podáváme vařené brambory, knedlík nebo bramborovou kaši.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Churros (čti "čuros")

Churros (čti "čuros")

Bylinkový králík na žampionech

Bylinkový králík na žampionech

Bylinkový řízek na česnekovém oleji

Bylinkový řízek na česnekovém oleji

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivča | 29. 11. 2014 17:19

    Naprosto předčil moje očekávání.Králík byl bez chybičky a všichni si na něm smlsli. <:-)

  • Cviklová | 11. 6. 2011 18:45

    Výborná úprava králičího masa, doporučuji vyzkoušet. Já jsem sice vařila o něco dýl a omáčku trochu přisladila, přidala sušená rajčátka v oleji nakládaná, ale recept samotný mi byl velkou inspirací, děkuji mnohokrát :-) .

  • Jarka O. | 4. 11. 2010 11:24

    :-\ :-D To je fakt. Dík ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 4. 11. 2010 10:42

    ..toho králíka porcuješ na menší části tak,aby se dal co nejpohodlněji osmažit ZVOLNA ze všech stran a neměla jsi strach,že zůstane nedodělaný ;-) .Pochopitelně maso vyzkoušíš(zdali je měkké),možná nějakou minutku přidáš,ale to záleží na kusu(králíkovi)... .To máš jako s hovězím ;-) ,nikdy nevíš co to bylo za bejka ;-) :-))

  • jeannie249 | 4. 11. 2010 07:59

    Je treba to maso dusit az je mekke.

  • Jarka O. | 4. 11. 2010 07:14

    Recept se mi líbí. Jen se zeptám: Jirko, tomu masu stačí 15 minut tepelné úpravy? Zdá se mi to málo :-\

  • jeannie249 | 4. 11. 2010 06:57

    Je to bezva. Znam to z Malty a stale jsem ten recept hledala. Nedostali jsme se od stolu!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Večeře Smažení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Bobkový list Česnek Králík Pepř mletý Rajský protlak Rostlinný olej Rozmarýn Šalvěj Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šafránová rýže

Šafránová rýže

Poctivá zelňačka

Poctivá zelňačka

Majonézové koláče

Majonézové koláče

Buchty kynuté

Buchty kynuté

Zapékané masíčko se sýry

Zapékané masíčko se sýry

Košíčky s ořechovou náplní

Košíčky s ořechovou náplní

Kuřecí roláda s dýní

Kuřecí roláda s dýní

Mrkvová bezlepková buchta

Mrkvová bezlepková buchta

Listové šátečky (závin) se špenátem

Listové šátečky (závin) se špenátem

Doporučujeme

35 minut
Červené špagety

Červené špagety

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

36
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
29
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
25
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…

Zajímavé články

Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
AHA.cz Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Zpěvačka hitu Pejskové se koušou Marie Pojkarová (69) po propíchnutém močáku: Peklo nekončí!

Zpěvačka hitu Pejskové se koušou Marie Pojkarová (69) po propíchnutém močáku: Peklo nekončí!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Další doporučené recepty:

Bylinkový čaj s lípou a chmelem
Bylinkový čaj s lípou a chmelem
Bylinkový guláš se slaninou
Bylinkový guláš se slaninou
Bylinkový chléb (DUKAN)
Bylinkový chléb (DUKAN)
Bylinkový králík na žampionech
Bylinkový králík na žampionech
Bylinkový krůtí guláš se žampiony
Bylinkový krůtí guláš se žampiony
Bylinkový kuskus se semínky granátového jablka
Bylinkový kuskus se semínky granátového…
  • Recepty.cz
  • Bylinkový králík "Fenek Moqli" (čti fenek mokvli)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact