Na tuku osmažíme pokrájené cibule dosklovata, přidáme osmažit pokrájené osolené a opepřené plecko a na kostičky pokrájenou slaninu. Pak přidáme osmažit k masu nasekaný česnek, přidáme i snítku čerstvého rozmarýnu nebo tymiánu, vše zalijeme vývarem (cca 500 ml) a dusíme doměkka. Během dušení občas promícháme a dle potřeby podléváme. Nakonec zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v trošce studené vody nebo jíškou, provaříme, případně ještě dosolíme nebo opepříme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Vladislava Malá
|27. 11. 2016 13:52
Byl to gulášek vskutku famózní a tak nemohu jinak než ho všem vřele doporučit. :-)
Jitka Žáčková
|18. 7. 2015 05:53
Guláš byl exkluzivní. Kvůli přítelovi jsem se pekla i s domácím chlebem, protože ho ke guláš má nejradši a úspěch byl zdvojen. Moc děkuji, ráda ho někdy zase udělám.