• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bylinkový chléb pro domácí pekárnu
Napište svůj komentář k receptu

Bylinkový chléb pro domácí pekárnu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bylinkový chléb pro domácí pekárnu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g chlebová mouka na Slovensku označená jako T 650, příp. T 1050
    • 200
      g celozrnná mouka
    • 1
      lžička sušené droždí
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžíce moučkový cukr
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 3
      lžíce bylinky směs: tymián, bazalka, majoránka
    • 200
      ml mléko

Postup přípravy receptu

1
Ze surovin zpracujeme tužší těsto, které dáme do domácí pekárny na chléb. Nastavíme větší chléb, středně hnědou kůrku a program č. 3 (platí pro domácí pekárnu AFK). Upečený chléb vyklopíme, zabalíme do dvou utěrek a necháme vychladnout.
2
Směs bylinek: 1 sáček tymiánu, 1 sáček bazalky, 1 sáček majoránky - bylinky promícháme a uschováme v dobře uzavřené nádobě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Tmavé housky pro domácí pekárnu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • helenus | 6. 10. 2007 22:35

    Lenka F, až po prečítaní Vášho príspevku som si všimla, že množstvo mlieka som uviedla zle. Ospravedlňujem sa Vám i všetkým ostatným, ktorým sa "vďaka" tomu recept nepodaril. Správne má byť "cca 300 ml vlažného mlieka". Množstvo je len približné, pretože každá múka je iná, vždy treba dať toľko tekutiny, aby bolo cesto tak akurát. Z čerstvých kvasníc som piekla len raz a mala som opačný problém - cesto nakyslo až moc a pretieko cez okraj nádoby. Takže by som odporúčala piecť zo sušených kvasníc. Mám odskúšané, že chlieb sa podarí aj len s 1 ČL sušených kvasníc.

  • Tereza J. | 22. 8. 2007 10:33

    Nie som autorkou receptu, Lenka, ale žito = raž, máte pravdu. Je mi vždy ľúto, keď niekto hodí jedlo do koša. Ten chlebík sa možno nehodil na jedenie, ale mohli ste ho využiť na varenie, napr. nákyp. Škoda surovín.

  • Lenka F | 22. 8. 2007 09:10

    dala som suroviny podla receptu a cesto bolo tuhe ze sa mi skoro prestali otacat haky,tak som pridala trochu mlieka .asi som mala zly den na pecenie chleba, chlieb sa mi nepodaril,bol maly a strasne tuhy.asi som niekde urobila chybu(dala som 1/2 cerstvych kvasnic).moj chlieb isiel do kosa :-(

  • Lenka F | 20. 8. 2007 12:38

    idem vvyskusatozaj a zitna muka nie je u nas (SR) razna ?lebo tiez som taku este nevidela

  • helenus | 14. 6. 2007 11:44

    Pani Irena, používame múku, aká je práve po ruke. Väčšinou je to pšeničná. U nás som v obchodoch celozrnnú žitnú múku ani nevidela. Robili sme tento chlieb aj z ovsenej, aj zo špaldovej - pšeničnej múky.

  • Irena Becková | 18. 5. 2007 09:24

    Ráda bych chléb vyzkoušela, ale bohužel tu není jaká celozrnná, jestli žitná, či pšeničná.

  • helenus | 17. 3. 2007 12:47

    jaroslava, to som si nikdy ani nemyslela. tá je od niekoho, kto v priebehu cca 1 hod. od zverejnenia receptu dokázal chlieb nielen upiecť, ale aj ochutnať :-)

  • Jaroslava Oumarová | 16. 3. 2007 21:03

    Pro Helenus: ta pětka NENÍ ode mne ! Nerada bych, aby vznikla mýlka...

  • helenus | 16. 3. 2007 12:56

    jaroslava, nemusíš cesto pripravovať "vedľa". kľudne ho priprav v pekárni. ja si však vždy najskôr cesto premiešam v miske (a nielen na tento chlieb, ale na všetky kysnuté cesta, čo v pekárni robím), až potom ho dám do pekárne, kde prebehne celým procesom, teda miešanie, kysnutie, miešanie, kysnutie, pečenie.

  • Jaroslava Oumarová | 16. 3. 2007 12:08

    Helenus, pokud musím těsto zpracovat vedle a v pekárně ho teprve peču, není to podle mne dobrý recept, když nevyužije funkci pekárny celou. A za tím si stojím. Neříkám, že je to špatný chléb, jen recept, respektive pracovní postup se mi ani trochu nelíbí.

  • helenus | 16. 3. 2007 11:11

    katka, ani pri iných receptoch do pekárne nie je uvedené, či sú myslené "tie klasické, nebo ta, co je prŕiložená u pekárny". lyžice a lyžičky sú samozrejme myslené tie, čo sa dodávajú s pekárňou na chlieb. program 3 - tuším je to celozrnný, trvá 3:40 hod. - ako je uvedené v recepte, tak to platí pre pekáreň zn. AFK.jaroslava, toto je dobrý a hlavne osvedčený recept na chlieb. je dokonca tak osvedčený, že moja kamarátka očakáva, keď k nej prídem na návštevu, tak len s týmto chlebom. chlieb je veľmi chutná aj len tak bez samotný. pri jeho pečení sa celým bytom šíri vôňa byliniek. skúste ho upiecť a potom súďte. ps: je pravda, že do tohto chleba dávame už len 1 lyžičku (tú od pekárne) kvasníc. pps: radšej suroviny na cesto zmiešam najskôr v miske, tak aspoň vidím, aké cesto je a nemusím doň pridávať múku alebo vodu, príp. mlieko, keď už je v pekárni.

  • Jaroslava Oumarová | 26. 2. 2007 11:35

    To máte pravdu, Katko, tohle není moc dobrý recept, když nevyužije funkci pekárny všestranně. Lepší by bylo asi udělat nějaký osvědčený recept na chléb a přidat uvedené množství bylinek. U tohoto receptu se mi zdá být na množství mouky zbytečně moc droždí a ten cukr...celá lžíce?

  • Katka Maršálková | 26. 2. 2007 09:42

    proč se musí těsto, před tím, než se dá do pekárny zpracovat? Ta pekárna ho udělá sama ne? A co je je program č. 3? Jaký to je chleba? Lžičky - to se myslí klasické, nebo ta, co je přiložená u pekárny?

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bylinky Celozrnná mouka Chlebová mouka Mléko Moučkový cukr Rostlinný olej Sůl Sušené droždí
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mlsná krůta

Mlsná krůta

Šlehačková sekaná

Šlehačková sekaná

Tříbarevný koláč II.

Tříbarevný koláč II.

Hermelínový salát

Hermelínový salát

Koláče z Chyšek

Koláče z Chyšek

Báječný hruškový (jablečný) koláč s tvarohem

Báječný hruškový (jablečný) koláč s…

Bylinkovo-okurkový nápoj

Bylinkovo-okurkový nápoj

Proužky  portobello ve strouhance

Proužky portobello ve strouhance

Čočková polévka

Čočková polévka

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

211
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
33
Kuřecí prsa s bramborami, dýní a bylinkovým jogurtem
Kuřecí prsa s bramborami…
30
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
28
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
27
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách

Zajímavé články

Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Felix Slováček překvapil: Odložil saxofon a proměnil se v modela!

Felix Slováček překvapil: Odložil saxofon a proměnil se v modela!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

  • Recepty.cz
  • Bylinkový chléb pro domácí pekárnu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact