Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme na sníh. Do žloutků přidáme tvaroh a prášek na pečení a šlehačem důkladně vymícháme. Přidáme otruby, bylinky a koření a vše spolu znovu důkladně promícháme. Nakonec přidáme sníh a zlehka promícháme.
2
Masu naložíme do silikonové formy na srnčí hřbet a pečeme 45 minut při teplotě 180°C.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
vvvlllaaa
|5. 4. 2017 22:18
jak dlouho se pecou?
vvvlllaaa
|5. 4. 2017 22:11
:-)
heavenlee
|26. 8. 2016 09:10
Výborný recept, doporučuju, nemám silikony, tak peču ve staré kameninové formě na vánočku, vystlané namočeným a pokrčeným pečicím papírem (mokrý papír formu pěkně vystele). Přidávám dvě lžíce nakopec chia semínek a lžíci nakopec drceného kmínu, půlku nakrájené cibule opražené na pánvi nasucho (bylinky nedávám, jsou pro mě moc aromatické) a k prášku do pečiva přidávám lžičku sušených kvasnic (voní pak jak normální chleba). Peču na 175 a 50 minut, aby nebyl vevnitř moc mokrý. Udělá pěkně rozpraskanou kůrku jako má chleba... po vychladnutí balím po dvou plátcích do fólie (denní porce) a strkám do mrazáku, z této dávky mám na 5 dní. S lučinou a plátkem šunky je fakt dobrý - pro dukanky, které jinak pečivo nesmí.
Ivana
|25. 6. 2015 08:31
Vcera som tento recept vyskusala, dala som len dve vajicka a naplnila som 8 muffinkovych formiciek...cize mam zemlicky. su vynikajuuuuuce
Martina
|9. 11. 2014 21:35
Místo toho jsou tam otruby, kdyby tam byla mouka, tak to není dukanův chléb