čerstvé houby
nebo mražené, případně předem namočené sušené. Dle chuti: žampiony, hřiby, hlíva...
pepř mletý
olej
cibule
česnek
tymián
čerstvý nebo sušený nebo rozmarýn, petrželka, libeček...
uzená slanina
nebo uzený špek
Postup přípravy receptu
1
Těstoviny dle vlastního výběru uvaříme podle návodu v osolené vodě.
2
Na velmi malém množství oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata společně s uzenou slaninou nebo špekem. Přidáme očištěné, na nudličky pokrájené houby, nasekaný česnek a krátce osmažíme, osolíme, opepříme, ochutíme bylinkami a podusíme do vypaření přebytečné tekutiny.
3
Vařené těstoviny smícháme s houbovou směsí, případně ještě osolíme a opepříme a ihned podáváme nejlépe se zeleninovým salátem nebo kompotem.