• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bylinkovo-celerová líčka
Napište svůj komentář k receptu

Bylinkovo-celerová líčka

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 14
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bylinkovo-celerová líčka
Bylinkovo-celerová líčka
Bylinkovo-celerová líčka
Bylinkovo-celerová líčka
Bylinkovo-celerová líčka
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 800
      g hovězí líčka očištěná, cca
    • 400
      g celer oloupaný
    • olej nebo sádlo
    • 2
      ks bobkový list
    • 6
      ks nové koření
    • rozmarýn
    • tymián
    • 2
      ks cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • hladká mouka
    • vývar dle potřeby

Postup přípravy receptu

1
Cibule pokrájíme a osmažíme na tuku dosklovata. Přidáme na větší kostky pokrájená líčka a osmažíme je dozlatova, pak je osolíme a opeříme, přidáme snítku rozmarýnu a tymiánu, nové koření, bobkové listy a zalijeme vývarem. Vývaru dáváme jen tolik, aby byla líčka potopená. Dusíme pod poklicí velmi zvolna, na mírném plameni, za občasného promíchání a podlití dle potřeby. Ke konci dušení, když už jsou líčka měkká, přidáme doměkka (na skus) podusit na hranolky pokrájený celer a během dušení vývar téměř vydusíme. Vše zaprášíme zhruba jednou lžící hladké mouky a řádně společně promícháme, pak teprve dolijeme další vývar do požadované hustoty omáčky (sosu) a vše společně krátce provaříme. Vyndáme větvičky ze snítek bylinek, kuličky koření a bobkové listy, případně ještě dosolíme a opepříme dle potřeby.
2
Podáváme s bramborovou kaší, těstovinami, rýží nebo bramborem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bylinkovo-sýrový chléb bez pekárny

Bylinkovo-sýrový chléb bez pekárny

Bylinkovo-vaječné placičky s česnekem

Bylinkovo-vaječné placičky s česnekem

Telecí líčka na víně

Telecí líčka na víně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hofmanka | 24. 11. 2016 18:52

    Naprosto souhlasím s komentáři níže. Byl to geniální pokrm, který určitě doporučím dál.

  • Andrea Popelková | 11. 9. 2015 14:25

    Nebyl to normální oběd, ale naprosto dokonalé a luxusní mistrovské dílo. Děkuji za recept.

  • Lenka Punčochářová | 23. 3. 2015 11:46

    Za nás můžu celerová líčka vřele doporučit a to už jen proto, že chutnaly i našemu malému, který se masa téměř ani nedotkne. Chuťové buňky si vyloženě užily. Už dlouho jsem na něco tak vynikajícího a nového nenarazila a k receptu se určitě ráda brzy vrátím.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí Zelenina
Maso Pokrmy Hovězí Ze zeleniny Oběd Večeře Smažení Dušení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Cibule Hladká mouka Hovězí líčka Nové koření Olej Pepř mletý Rozmarýn Sůl Tymián Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí čína s ananasem

Kuřecí čína s ananasem

Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče,  Rohlíky...

Kynuté těsto na Buchty, Záviny,…

Baklava s ořechy

Baklava s ořechy

Dresing z kysané smetany

Dresing z kysané smetany

Čokoládový korpus

Čokoládový korpus

Rychlá rajská polévka s pistáciemi

Rychlá rajská polévka s pistáciemi

Pomazánka z červené řepy I.

Pomazánka z červené řepy I.

Pečené kuře s nádivkou

Pečené kuře s nádivkou

Šťouchané brambory s jarní cibulkou

Šťouchané brambory s jarní cibulkou

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

171
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
37
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
36
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
34
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
34
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Party luxusního hotelu: Farna se schovala, sešněrovaná Maxová a Peroutka v peří z kohouta!

Party luxusního hotelu: Farna se schovala, sešněrovaná Maxová a Peroutka v peří z kohouta!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Další doporučené recepty:

Bylinkové tzatziki
Bylinkové tzatziki
Bylinkové vepřové na houbách
Bylinkové vepřové na houbách
Bylinkové vepřové s bramborem a žampiony
Bylinkové vepřové s bramborem a žampiony
Bylinkovo-houbové špecle
Bylinkovo-houbové špecle
Bylinkovo-houbové těstoviny na slanině (špeku)
Bylinkovo-houbové těstoviny na slanině …
Bylinkovo-octová marináda
Bylinkovo-octová marináda
  • Recepty.cz
  • Bylinkovo-celerová líčka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact