• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bylinkovo-celerová líčka
Napište svůj komentář k receptu

Bylinkovo-celerová líčka

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 14
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bylinkovo-celerová líčka
Bylinkovo-celerová líčka
Bylinkovo-celerová líčka
Bylinkovo-celerová líčka
Bylinkovo-celerová líčka
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 800
      g hovězí líčka očištěná, cca
    • 400
      g celer oloupaný
    • olej nebo sádlo
    • 2
      ks bobkový list
    • 6
      ks nové koření
    • rozmarýn
    • tymián
    • 2
      ks cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • hladká mouka
    • vývar dle potřeby

Postup přípravy receptu

1
Cibule pokrájíme a osmažíme na tuku dosklovata. Přidáme na větší kostky pokrájená líčka a osmažíme je dozlatova, pak je osolíme a opeříme, přidáme snítku rozmarýnu a tymiánu, nové koření, bobkové listy a zalijeme vývarem. Vývaru dáváme jen tolik, aby byla líčka potopená. Dusíme pod poklicí velmi zvolna, na mírném plameni, za občasného promíchání a podlití dle potřeby. Ke konci dušení, když už jsou líčka měkká, přidáme doměkka (na skus) podusit na hranolky pokrájený celer a během dušení vývar téměř vydusíme. Vše zaprášíme zhruba jednou lžící hladké mouky a řádně společně promícháme, pak teprve dolijeme další vývar do požadované hustoty omáčky (sosu) a vše společně krátce provaříme. Vyndáme větvičky ze snítek bylinek, kuličky koření a bobkové listy, případně ještě dosolíme a opepříme dle potřeby.
2
Podáváme s bramborovou kaší, těstovinami, rýží nebo bramborem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bylinkovo-sýrový chléb bez pekárny

Bylinkovo-sýrový chléb bez pekárny

Bylinkovo-vaječné placičky s česnekem

Bylinkovo-vaječné placičky s česnekem

Telecí líčka na víně

Telecí líčka na víně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hofmanka | 24. 11. 2016 18:52

    Naprosto souhlasím s komentáři níže. Byl to geniální pokrm, který určitě doporučím dál.

  • Andrea Popelková | 11. 9. 2015 14:25

    Nebyl to normální oběd, ale naprosto dokonalé a luxusní mistrovské dílo. Děkuji za recept.

  • Lenka Punčochářová | 23. 3. 2015 11:46

    Za nás můžu celerová líčka vřele doporučit a to už jen proto, že chutnaly i našemu malému, který se masa téměř ani nedotkne. Chuťové buňky si vyloženě užily. Už dlouho jsem na něco tak vynikajícího a nového nenarazila a k receptu se určitě ráda brzy vrátím.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí Zelenina
Maso Pokrmy Hovězí Ze zeleniny Oběd Večeře Smažení Dušení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Cibule Hladká mouka Hovězí líčka Nové koření Olej Pepř mletý Rozmarýn Sůl Tymián Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuličky z tatranek

Kuličky z tatranek

Marokánky ze smetany

Marokánky ze smetany

Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

Mřížkový koláč : pudinkovo-makový

Mřížkový koláč : pudinkovo-makový

Kotlety na šlehačce

Kotlety na šlehačce

Božský čokoládový dort

Božský čokoládový dort

(nejen) Hořčicové řízky

(nejen) Hořčicové řízky

Jemné lívance z acidofilního mléka - bez vajec

Jemné lívance z acidofilního mléka -…

Panna cotta s ostružinovou omáčkou

Panna cotta s ostružinovou omáčkou

Doporučujeme

30 minut
Barevné jarní závitky se třemi omáčkami

Barevné jarní závitky se třemi…

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

43
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
42
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
38
Dýňová tortila
Dýňová tortila
27
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
25
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…

Zajímavé články

Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a zachutná i dětem
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a…
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých sladkostí, ze kterých budou děti nadšené
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých…
AHA.cz Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Šokující finále Simpsonových: Marge zemře?!

Šokující finále Simpsonových: Marge zemře?!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

Další doporučené recepty:

Bylinkové tzatziki
Bylinkové tzatziki
Bylinkové vepřové na houbách
Bylinkové vepřové na houbách
Bylinkové vepřové s bramborem a žampiony
Bylinkové vepřové s bramborem a žampiony
Bylinkovo-houbové špecle
Bylinkovo-houbové špecle
Bylinkovo-houbové těstoviny na slanině (špeku)
Bylinkovo-houbové těstoviny na slanině …
Bylinkovo-octová marináda
Bylinkovo-octová marináda
  • Recepty.cz
  • Bylinkovo-celerová líčka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact