• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bylinkovo-celerová líčka
Napište svůj komentář k receptu

Bylinkovo-celerová líčka

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 15
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bylinkovo-celerová líčka
Bylinkovo-celerová líčka
Bylinkovo-celerová líčka
Bylinkovo-celerová líčka
Bylinkovo-celerová líčka
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 800
      g hovězí líčka očištěná, cca
    • 400
      g celer oloupaný
    • olej nebo sádlo
    • 2
      ks bobkový list
    • 6
      ks nové koření
    • rozmarýn
    • tymián
    • 2
      ks cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • hladká mouka
    • vývar dle potřeby

Postup přípravy receptu

1
Cibule pokrájíme a osmažíme na tuku dosklovata. Přidáme na větší kostky pokrájená líčka a osmažíme je dozlatova, pak je osolíme a opeříme, přidáme snítku rozmarýnu a tymiánu, nové koření, bobkové listy a zalijeme vývarem. Vývaru dáváme jen tolik, aby byla líčka potopená. Dusíme pod poklicí velmi zvolna, na mírném plameni, za občasného promíchání a podlití dle potřeby. Ke konci dušení, když už jsou líčka měkká, přidáme doměkka (na skus) podusit na hranolky pokrájený celer a během dušení vývar téměř vydusíme. Vše zaprášíme zhruba jednou lžící hladké mouky a řádně společně promícháme, pak teprve dolijeme další vývar do požadované hustoty omáčky (sosu) a vše společně krátce provaříme. Vyndáme větvičky ze snítek bylinek, kuličky koření a bobkové listy, případně ještě dosolíme a opepříme dle potřeby.
2
Podáváme s bramborovou kaší, těstovinami, rýží nebo bramborem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bylinkovo-sýrový chléb bez pekárny

Bylinkovo-sýrový chléb bez pekárny

Bylinkovo-vaječné placičky s česnekem

Bylinkovo-vaječné placičky s česnekem

Telecí líčka na víně

Telecí líčka na víně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hofmanka | 24. 11. 2016 18:52

    Naprosto souhlasím s komentáři níže. Byl to geniální pokrm, který určitě doporučím dál.

  • Andrea Popelková | 11. 9. 2015 14:25

    Nebyl to normální oběd, ale naprosto dokonalé a luxusní mistrovské dílo. Děkuji za recept.

  • Lenka Punčochářová | 23. 3. 2015 11:46

    Za nás můžu celerová líčka vřele doporučit a to už jen proto, že chutnaly i našemu malému, který se masa téměř ani nedotkne. Chuťové buňky si vyloženě užily. Už dlouho jsem na něco tak vynikajícího a nového nenarazila a k receptu se určitě ráda brzy vrátím.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí Zelenina
Maso Pokrmy Hovězí Ze zeleniny Oběd Večeře Smažení Dušení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Cibule Hladká mouka Hovězí líčka Nové koření Olej Pepř mletý Rozmarýn Sůl Tymián Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bryndzové noky

Bryndzové noky

Rybí pomazánka s avokádem

Rybí pomazánka s avokádem

Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Ananasová podkova

Ananasová podkova

Hnětynky - posvícenská specialita z Prácheňska

Hnětynky - posvícenská specialita z…

Italské masové kuličky se špagetami

Italské masové kuličky se špagetami

Chřestová polévka II.

Chřestová polévka II.

Řízky v zakysané smetaně

Řízky v zakysané smetaně

Kuře po sečuánsku

Kuře po sečuánsku

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Buřty na pivu
Buřty na pivu
21
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou
Kotlety s ořechy a…
17
Ricottové lívance
Ricottové lívance
15
Plněný mořský vlk
Plněný mořský vlk

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Kate a William zuří! Tohle už je opravdu přes čáru

Kate a William zuří! Tohle už je opravdu přes čáru

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Detaily smrti basáka (†48) Limp Bizkit: Tvář v kaluži krve

Detaily smrti basáka (†48) Limp Bizkit: Tvář v kaluži krve

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Další doporučené recepty:

Bylinkové tzatziki
Bylinkové tzatziki
Bylinkové vepřové na houbách
Bylinkové vepřové na houbách
Bylinkové vepřové s bramborem a žampiony
Bylinkové vepřové s bramborem a žampiony
Bylinkovo-houbové špecle
Bylinkovo-houbové špecle
Bylinkovo-houbové těstoviny na slanině (špeku)
Bylinkovo-houbové těstoviny na slanině …
Bylinkovo-octová marináda
Bylinkovo-octová marináda
  • Recepty.cz
  • Bylinkovo-celerová líčka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact