snítka
rozmarýn
nebo tymián, případně majoránka - dle chuti
30
g
uzený špek
1
ks
cibule
1
stroužek
česnek
sůl
pepř celý
vývar
dle potřeby
jíška
nebo hladká mouka
Postup přípravy receptu
1
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme dorůžova drobně pokrájenou cibuli, ke které pak vložíme osmažit pokrájené, osolené a opepřené maso na plátky, které po stranách nakrojíme a naklepeme nebo pokrájíme na kostky či nudličky (dle druhu masa).
2
Po osmažení masa ze všech stran přidáme krátce osmažit (rozvonět) i nasekaný větší stroužek česneku, snítku rozmarýnu a předem namočené houby.
3
Podlijeme cca 150 - 200 ml vývaru a dusíme do změknutí masa, za občasného promíchání či podlití. Poté vývar zahustíme jíškou nebo troškou hladké mouky rozmíchané v trošce studené vody a provaříme, případně ještě osolíme a opepříme a z omáčky vyndáme snítku rozmarýnu.
4
Podáváme s bramborovou přílohou, rýží nebo těstovinami.