• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bylinkové vepřové na houbách
Napište svůj komentář k receptu

Bylinkové vepřové na houbách

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 22
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bylinkové vepřové na houbách
Bylinkové vepřové na houbách
Bylinkové vepřové na houbách
Bylinkové vepřové na houbách
Bylinkové vepřové na houbách
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 400
      g vepřové maso : krkovice, plec, karé, kýta
    • 15
      g sušené houby
    • 1
      snítka rozmarýn nebo tymián, případně majoránka - dle chuti
    • 30
      g uzený špek
    • 1
      ks cibule
    • 1
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř celý
    • vývar dle potřeby
    • jíška nebo hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme dorůžova drobně pokrájenou cibuli, ke které pak vložíme osmažit pokrájené, osolené a opepřené maso na plátky, které po stranách nakrojíme a naklepeme nebo pokrájíme na kostky či nudličky (dle druhu masa).
2
Po osmažení masa ze všech stran přidáme krátce osmažit (rozvonět) i nasekaný větší stroužek česneku, snítku rozmarýnu a předem namočené houby.
3
Podlijeme cca 150 - 200 ml vývaru a dusíme do změknutí masa, za občasného promíchání či podlití. Poté vývar zahustíme jíškou nebo troškou hladké mouky rozmíchané v trošce studené vody a provaříme, případně ještě osolíme a opepříme a z omáčky vyndáme snítku rozmarýnu.
4
Podáváme s bramborovou přílohou, rýží nebo těstovinami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bylinkové máslo

Bylinkové máslo

Vepřové maso v alobalu

Vepřové maso v alobalu

Panenka se šalotkou

Panenka se šalotkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Oběd Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Jíška Pepř celý Rozmarýn Sůl Sušené houby Uzený špek Vepřové maso Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gratinovaný květák

Gratinovaný květák

Můj vlastní kuskus

Můj vlastní kuskus

Tvarohový dort s banány

Tvarohový dort s banány

Sýrovo-smetanové zapékané řízky

Sýrovo-smetanové zapékané řízky

Játra (nejen) se žampiony

Játra (nejen) se žampiony

Dukátové buchtičky s krémem

Dukátové buchtičky s krémem

Gratinovaná brokolice

Gratinovaná brokolice

Medovníkové kuličky

Medovníkové kuličky

Ledový salát jako příloha

Ledový salát jako příloha

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

81
Pikantní pečený bůček
Pikantní pečený bůček
22
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
20
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…
19
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Bylinkové šištičky (karbanátky)
Bylinkové šištičky (karbanátky)
Bylinkové tyčky k vínu
Bylinkové tyčky k vínu
Bylinkové tzatziki
Bylinkové tzatziki
Bylinkové vepřové s bramborem a žampiony
Bylinkové vepřové s bramborem a žampiony
Bylinkovo-celerová líčka
Bylinkovo-celerová líčka
Bylinkovo-houbové špecle
Bylinkovo-houbové špecle
  • Recepty.cz
  • Bylinkové vepřové na houbách
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact