Vločky zalijeme horkou vodou, promícháme a necháme odležet. V míse mezitím smícháme cukr s kvasnicemi na kašičku, přidáme vejce a nasekané bylinky. Pak přidáme vločky, ochutíme solí a vymícháme těsto, které necháme vykynout. Plech na mufinky (12 ks) vymažeme tukem a naplníme těstem, posypeme semínky a upečeme.
2
Do těsta můžeme dle chuti přidat: česnek, cibulku, sýr, salám, semínka, koření.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana
|22. 9. 2012 08:42
Co je to prosím 2 ks vloček?
Lenka
|7. 6. 2008 21:12
Lenko pokud si napíšete do vyhledavače Muffiny nebo muffinky najde Vám to asi tři stránky receptů,určitě si vyberete
lenka
|7. 6. 2008 19:54
Potřebovala bych nějaké recepty na mufinky a moc jsem jich nenašla.Zjistila jsem,že Hana,sluničko se ozývala nejčastěji.Proto ji prosím,zda by mi nějaké recepty na mufinky nemohla na email poslat.Děkuji Lenka
Hana.slunicko
|24. 2. 2008 21:32
Těšila jsem se na tuto slanou variantu... Po namočení vločech se "vcucla" veškerá voda. Po přidání ostatních ingrediencí to ani vajíčko nezachránilo. Přidala jsem vpodstatě ještě 2 dcl vody, přímo do těsta zapracovala nastrouhanou nivu, nechala vykynout a pekla mufínky. Takto byly faaakt moooc dobré. Doporučila bych konzumovat pokud možno teplé, jsou lepší. Ale i studené jsou dobré.
Majka Přidalová
|17. 9. 2007 10:45
Jelikož nemám formu na mufinky tak jsem z těsta dělala malé bochánky, ty pak potřela rozšlehaným vejcem a posypala kořením a z druhé dávky jsem dělala malé pizzy a blo to úžasné. Neměla jsem normální kvasnice, tak jsem použila sušenné droždí a vůbec to nevadilo, těsto báječně vykynulo. Přidala jsem do něj spoustu bazalky a nasekaného česneku. Opravdu mňam a ještě k tomu zdravé :) V mnoha variantách budu dělat častěji.
MartinV
|2. 6. 2007 18:17
Momentální nápad: doprostřed mufinek před pečením schovat oříšek Nivy nebo kostku chuťově výrazného tvrdého sýra, nebo olivu bez pecky...A ještě zkušenost ohledně jakéhokoliv pečení z obilí: nejlepší je zpracovat těsto den předem a nechat v lednici, složité sacharidy v mouce se alespoň částečně rozpadnou, pečivo nebo chleba je lepší na chuť a snáze stravitelné.
Anonym
|30. 5. 2007 16:27
Co takhle to ještě potřít vajíčkem?
Majka Přidalová
|29. 5. 2007 09:24
Nejsem sice autorka receptu, ale myslím, že můžete použít vlastně všechny bylinky, které máte doma a to jak v čerstvé, tak sušené podobě, jednotlivé nebo jako směs bylinek. Já osobně třeba tymián a bazalku dávám i do těsta na pizzu, krásně to pak voní.Slaná varianta se určitě jí jako pečivo, myslím, že se dá i rozříznout a naplnit třeba bylinkovým tvarohem, prostě dle chuti.Myslím, že tyto mufinky budou moc dobré se všemi bylinkami, které máte (snad kromě libečku, ten mi přijde spíše polévkový, ale to je jen můj názor :)).
Vlaďka
|29. 5. 2007 07:43
Mohl by mi někdo poradit, jaké bylinky použít ?Mám doma pažitku, petrželku, libeček, oregano, bazalku, tymián, co se hodí nejvíce ? Slaná varianta se jí jako pečivo ?