Co je to prosím 2 ks vloček?
Lenko pokud si napíšete do vyhledavače Muffiny nebo muffinky najde Vám to asi tři stránky receptů,určitě si vyberete
Potřebovala bych nějaké recepty na mufinky a moc jsem jich nenašla.Zjistila jsem,že Hana,sluničko se ozývala nejčastěji.Proto ji prosím,zda by mi nějaké recepty na mufinky nemohla na email poslat.Děkuji Lenka
Těšila jsem se na tuto slanou variantu... Po namočení vločech se "vcucla" veškerá voda. Po přidání ostatních ingrediencí to ani vajíčko nezachránilo. Přidala jsem vpodstatě ještě 2 dcl vody, přímo do těsta zapracovala nastrouhanou nivu, nechala vykynout a pekla mufínky. Takto byly faaakt moooc dobré. Doporučila bych konzumovat pokud možno teplé, jsou lepší. Ale i studené jsou dobré.
Jelikož nemám formu na mufinky tak jsem z těsta dělala malé bochánky, ty pak potřela rozšlehaným vejcem a posypala kořením a z druhé dávky jsem dělala malé pizzy a blo to úžasné. Neměla jsem normální kvasnice, tak jsem použila sušenné droždí a vůbec to nevadilo, těsto báječně vykynulo. Přidala jsem do něj spoustu bazalky a nasekaného česneku. Opravdu mňam a ještě k tomu zdravé :) V mnoha variantách budu dělat častěji.
Momentální nápad: doprostřed mufinek před pečením schovat oříšek Nivy nebo kostku chuťově výrazného tvrdého sýra, nebo olivu bez pecky...A ještě zkušenost ohledně jakéhokoliv pečení z obilí: nejlepší je zpracovat těsto den předem a nechat v lednici, složité sacharidy v mouce se alespoň částečně rozpadnou, pečivo nebo chleba je lepší na chuť a snáze stravitelné.
Co takhle to ještě potřít vajíčkem?
Nejsem sice autorka receptu, ale myslím, že můžete použít vlastně všechny bylinky, které máte doma a to jak v čerstvé, tak sušené podobě, jednotlivé nebo jako směs bylinek. Já osobně třeba tymián a bazalku dávám i do těsta na pizzu, krásně to pak voní.Slaná varianta se určitě jí jako pečivo, myslím, že se dá i rozříznout a naplnit třeba bylinkovým tvarohem, prostě dle chuti.Myslím, že tyto mufinky budou moc dobré se všemi bylinkami, které máte (snad kromě libečku, ten mi přijde spíše polévkový, ale to je jen můj názor :)).
Mohl by mi někdo poradit, jaké bylinky použít ?Mám doma pažitku, petrželku, libeček, oregano, bazalku, tymián, co se hodí nejvíce ? Slaná varianta se jí jako pečivo ?