• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Zavařování & nakládání
  • Recepty.cz
  • Bylinkové máslo
Napište svůj komentář k receptu

Bylinkové máslo

autor: luckymili
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bylinkové máslo
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • rama créme bonjour
    • 3
      stroužek česnek 2-3
    • sůl
    • oregáno Čerstvé bylinky
    • pažitka
    • petržel
    • meduňka
    • šalvěj
    • bazalka

Postup přípravy receptu

1
Ramu necháme trochu změknout a umícháme s s česnekem a trochou soli, bylinky nasekáme najemno a přimícháme do másla. Necháme vychladit. Používáme na česnekový chléb, topinky, steaky, zeleninu apod.
2
Jako rychlou přílohu ke grilu, doporučuji plátky veky, opečené na grilu (hlídat, jsou hned hotové) a za tepla potřené bylinkovým máslem. Vydrží nám v lednici, ale můžeme umíchané i zamrazit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lehké bylinkové máslo

Lehké bylinkové máslo

Bylinkové máslo s jarní cibulkou

Bylinkové máslo s jarní cibulkou

Bylinkové máslo s tymiánem a citronem

Bylinkové máslo s tymiánem a citronem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • konrade | 7. 1. 2015 06:18

    Já dělám máslo sama - ze smetany ušlehám máslo, přidám bylinky ze zahrádky, sůl, česnek a je to naprostá lahůdka ke grilovanému masu a rybám. :-)

  • Mimco93
    Mimco93 | 6. 7. 2013 14:20

    Oregano a Bazalku jsem měl jako normální koření (tzn. sušenou a ne čerstvou) nepoužil jsem Meduňku a Šalvěj. Bohužel jsem nesehnal :( každopádně záleží pak na chuti jednotlivého člověka zda chce víc česneku nebo míň. Ale dávám 1

  • momik
    momik | 2. 12. 2012 14:48

    Rama není máslo, ale dá se to udělat i z másla

  • Sany | 10. 10. 2012 02:29

    Hned první věta začíná..Ramu necháme změknout, tak je jasné že tam máslo je ? :-D

  • P | 25. 6. 2012 20:50

    Nema byt v bylinkovem maslu maslo ??

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 16. 3. 2012 23:47

    Tak jsem tedy vyrobila, moc chválím, hlavně ty ne příliš používané bylinky - šalvěj, meduňka - dají máslu hodně neobvyklé aroma, které je prostě super, na rozpečený toust, maso, je to vážně lahůdka.

  • Irena | 4. 3. 2012 21:56

    Stačí koupit v některém velikém obchodě, tam prodávají živé rostlinky - i šalvěj a píchnout ji doma do truhlíku, pokud nemáte zahrádku :) Popř. ve větších městech jsou i trhy se zeleninou (viz. Brno a jeho "Zelňák"), tam to důchodci prodávají za pár korun. Čerstvý čaj je opravdu nade vše, nedám na něj dopustit hlavně při nachlazení. <:-)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 4. 3. 2012 21:37

    Děkuji moc za odpověď, dala jsem jí tam tak dvě špetky. Nakonec po namazání na veku a ještě po obložení zeleninou a sýrem se ta hořkost úplně ztratila a všechno je v pořádku. Jinak šalvěj bych určitě používala víc... ale docela špatně se mi shání :(

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 4. 3. 2012 21:37

    Děkuji moc za odpověď, dala jsem jí tam tak dvě špetky. Nakonec po namazání na veku a ještě po obložení zeleninou a sýrem se ta hořkost úplně ztratila a všechno je v pořádku. Jinak šalvěj bych určitě používala víc... ale docela špatně se mi shání :(

  • Irena | 4. 3. 2012 20:22

    Otrava nehrozí, ale šalvěj je skutečně po usušení hořká. Organismu škodí až ve větším množství, pokud jste tam dala pár špetek, nic se neděje, jen to na chuti nepřidá. Čerstvá šalvěj je jemnější, mně osobně nepřipadá hořká a dá se použít jak v podobě čaje tak do jídla - na maso, do bramkaše...a je to vděčná rostlinka! ;-)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 4. 3. 2012 19:02

    Chtěla bych požádat o radu. Nesehnala jsem čerstvou šalvěj, tak jsem koupila sušený list. Myslela jsem, že to funguje stejně jako ostatní bylinky (česnek, bazalka, oregáno, petržel, prostě jde použít čerstvé i sušené). Ale po zamíchání do pomazánky jsem zjistila, že je ta šalvěj hořká. Nemám s ní zkušenosti, a tak se ptám - je to tak správně? Nebo se šalvěj musí používat jen čerstvá a sušená je dobrá jen na čaje? Nerada bych někoho otrávila :)

  • RauM
    RauM | 19. 1. 2012 14:57

    já taktéž nechápu předchozí kritiku jednoho pána, používám se sušenými bylinkami na rozpečené bagety, podobné, jako se prodávají, ale nesrovnatelně lepší.. sice mám jinou směs, ale dávám za 1

  • Janaso | 19. 9. 2011 15:48

    Vyrobeno z klasického másla se lžící toho pomazánkového, velmi dobré.

  • Anonym | 18. 7. 2007 11:09

    Já normální máslo povolím při pokojové teplotě a pak ho pořádně našlehám do pěny do bíla a přidávám bylinky a citronovou šťávu. Část nechám v ledničce a z části uhňácám válečky, zabalím do alobalu, dám do mrazáku a vždy když potřebuji, ukrajuji takové "dukátky, které pokládám na steaky nebo grlilovaná masa i na pečené brambory. Když nemám bylinky je výborná směs od myslím Kotányi Bylinkové máslo. Jana

  • Efka | 18. 7. 2007 10:47

    Ja jen podotykam pro ty, kteri nemaji radi maslo pomazankove, ze delam to same z normalniho masla, necham v mikrovince povolit celou kostku, a dal uz postupuju stejne, cesnek, bylinky cerstve nebo susene, sul... taky dobrota...

  • Tereza Jarčušková | 27. 6. 2006 12:23

    Bylinkové maslá rôzneho druhu sa používajú všade, a tiež nechápem tú ostrú kritiku kuba petru. Keď som bola v Paríži, a tam sa barbeque robilo v lete denne, tak až oči prechádzali práve od krásnych guličiek bylinkového masla rôzneho druhu, každý s inými bylinkami a bežne ich bolo dostať v obchodoch hotové . Hneď vedľa krásnych mias a klobások pripravených na grilovanie.

  • Martina Veselá | 27. 6. 2006 12:12

    Souhlas. Já sice dělám z másla, ale jinak nevidím důvod proč by to měla být hrůza. Jen tak na okraj - do takovýchto pokrmů je výborná 12-ti bylinná sůl od firmySonnentor ( tedy samozřejmě jen v případě, že nemáte bylinky čerstvé)

  • luckymili | 27. 6. 2006 10:33

    P. Kubo, nevím čeho jste kuchař, ale když napíšete k základnímu receptu, který se používá na celém světě takový nesmysl, tak si myslím, že jste se asi minul povoláním.

  • kuba petru | 26. 6. 2006 22:40

    hruza.

  • luckymili | 19. 6. 2006 11:57

    Poprosila bych kuchařku on-line zařadit tento recept do grilování, kde se hodí více. Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy
Chuťovky Pomazánky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Syrové Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Meduňka Oregáno Pažitka Petržel Rama Créme Bonjour Šalvěj Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cibulový chléb

Cibulový chléb

Zapečený lilek s fetou

Zapečený lilek s fetou

Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

Turecký med

Turecký med

Kompotová buchta na plech

Kompotová buchta na plech

Celerová surimi pomazánka

Celerová surimi pomazánka

Banánový dortík s kakaem

Banánový dortík s kakaem

Krůtí bochánky s okurkovou salsou

Krůtí bochánky s okurkovou salsou

Salát z grilované červené řepy s kozím sýrem, jablky a rukolou

Salát z grilované červené řepy s…

Doporučujeme

30 minut
Špenátové palačinky s houbovou náplní

Špenátové palačinky s houbovou náplní

40 minut
Podzimní houbovka s dýní

Podzimní houbovka s dýní

15 minut
Hruškový crumble s perníkem

Hruškový crumble s perníkem

140 minut
Hovězí pečeně s houbami

Hovězí pečeně s houbami

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

40 minut
Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou

100 minut
Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

Poslední sledované recepty

176
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
98
Dýňový koláč s polevou
Dýňový koláč s polevou
88
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
64
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
24
Červená řepa se zelím
Červená řepa se zelím

Zajímavé články

Domácí podzimní čaje: Zahřejí vás, zlepší náladu a některé umí i léčit
Domácí podzimní čaje: Zahřejí vás, zlepší náladu…
Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od polévky až po moučník
Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od…
KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů? Otestujte se!
KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů?…
Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné koláče. Některé i svítí ve tmě!
Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
AHA.cz Brožová vyděsila fanoušky: Co se jí to stalo s obličejem?

Brožová vyděsila fanoušky: Co se jí to stalo s obličejem?

Mimibazar Jak dopadlo testování elektronické stavebnice Boffin II LIGHT? Přečtěte si recenze rodičů

Jak dopadlo testování elektronické stavebnice Boffin II LIGHT? Přečtěte si recenze rodičů

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Listopadový horoskop lásky: Váhy čekají problémy, Raci zažijí nejstabilnější měsíc

Listopadový horoskop lásky: Váhy čekají problémy, Raci zažijí nejstabilnější měsíc

Ženy.cz Sex jako elixír života: Ejakulovat častěji by měly místo mužů ženy

Sex jako elixír života: Ejakulovat častěji by měly místo mužů ženy

Blesk.cz Eva Holubová po vážné operaci: Čeká ji očistec!

Eva Holubová po vážné operaci: Čeká ji očistec!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Listopadový horoskop lásky: Váhy čekají problémy, Raci zažijí nejstabilnější měsíc

Listopadový horoskop lásky: Váhy čekají problémy, Raci zažijí nejstabilnější měsíc

Další doporučené recepty:

Bylinkové kuře s uzeným masem na smetaně
Bylinkové kuře s uzeným masem na smetaně
Bylinkové kuře v marinádě chermoula
Bylinkové kuře v marinádě chermoula
Bylinkové kuřecí řízky na zelenině
Bylinkové kuřecí řízky na zelenině
Bylinkové máslo s jarní cibulkou
Bylinkové máslo s jarní cibulkou
Bylinkové máslo s jedlými květy a mátou
Bylinkové máslo s jedlými květy a mátou
Bylinkové máslo s tymiánem a citronem
Bylinkové máslo s tymiánem a citronem
  • Recepty.cz
  • Bylinkové máslo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact