Do pekáče dáme pokrájenou cibuli a rozmáčknutý česnek, přidáme bylinky, máslo a pokrájené uzené maso. Na to rozložíme porce osoleného kuřete a vložíme péct do předehřáté trouby na 190 stupňů, za občasného podlití a přelití kuřete výpekem doměkka a dozlatova. Pak si vyndáme maso stranou (udržujeme v teple), do výpeku nalijeme smetanu, ve které jsme si rozmíchali solamyl a necháme vše v pekáči krátce provařit.
2
Kuře podáváme s bramborem, bramborovou kaší, bramborovým knedlíkem nebo noky, které přelijeme smetanovo-bylinkovou omáčkou.
Včera jsem zkusila malý vzorek ze dvou prsních řízků s kůží a kousku uzené krkovice a výsledek? Dokonalý! Nedělní rodinný hlavní chod oběda je už teď víc než jasný a jsem si jistá, že nezklame. Mnohokrát děkuji za recept a ostatním vřele doporučuji.