• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě
Napište svůj komentář k receptu

Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 19
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě
Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě
Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě
Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě
Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě
Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 1
      ks cibule
    • máslo
    • sůl
    • 3
      stroužek česnek dle chuti 2 -
    • 200
      g hlíva ústřičná
    • kuřecí stehna , čtvrtky, paličky... pro 3 osoby
    • vývar nebo voda na podlití
    • medvědí česnek sušený nebo tymián

Postup přípravy receptu

1
Kuřecí díly osolíme (můžeme o trochu více než běžně) a ochutíme buď tymiánem nebo medvědím česnekem. Naskládáme je do pekáčku nebo zapékací mísy, do které jsme dali pokrájenou cibuli, nasekaný česnek, na nudličky pokrájenou hlívu a medvědí česnek nebo tymián. Já dávám medvědí česnek k hlívě (cca jednu lžíci) a tymiánem sypu maso, ale záleží na chuti každého, jakou kombinaci zvolí nebo zda zůstane pouze u jedné chuti.

RADA: Na co si dát pozor při přípravě masa

2
Před vložením do předehřáté trouby na 190 stupňů podlijeme trochou vývaru, na každý díl masa položíme kousek másla, pekáč zaklopíme a pečeme cca 35 minut, dle velikostí porcí. pak odklopíme a dopečeme doměkka a dozlatova, za občasného podlití a přelití masa výpekem dle potřeby.
3
Podáváme s bramborovou přílohou, rýží nebo těstovinami.
4
Stejným způsobem můžeme upéct i naporcovaného králíka, kdy dobu pečení pod poklicí prodloužíme na cca 60 minut.
5
Pokud chceme více houbového sosu (například k rýži), můžeme zahustit troškou domácí hotové jíšky, kdy přilijeme i trochu vývaru a provaříme, případně dle chuti osolíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špenátový závin se špenátem, slaninou a sýrem

Špenátový závin se špenátem, slaninou…

Špenátové balíčky

Špenátové balíčky

Bylinkový olej

Bylinkový olej

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka Valinová | 10. 11. 2016 13:16

    Výborný oběd. Určitě můžu doporučit.

  • eledhwen | 1. 5. 2016 09:02

    Výborné, přidávali jsme si! :-*

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Kuřecí Králičí
Maso Pokrmy Králičí Z hub Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hlíva ústřičná Kuřecí stehna Máslo Medvědí česnek Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kremrole se šlehačkou

Kremrole se šlehačkou

Selské sendviče

Selské sendviče

Kořeněná rajská omáčka

Kořeněná rajská omáčka

Babiččina pomazánka

Babiččina pomazánka

Nastavovaná kaše

Nastavovaná kaše

Citronový dort (řezy) s želé

Citronový dort (řezy) s želé

Lehký těstovinový salát s cherry rajčátky

Lehký těstovinový salát s cherry…

Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

Jarní závitky s krevetami, bylinkami a zeleninovými nudlemi

Jarní závitky s krevetami, bylinkami…

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

47
Jednoduchá mléčná rýže / rýžová kaše
Jednoduchá mléčná rýže /…
41
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
39
Jahodové řezy z Galaretky
Jahodové řezy z Galaretky
37
Švestková povidla
Švestková povidla
35
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Třetí díl Zrádců plný zvratů: Velký návrat vypadlíků! Ale má to háček

Třetí díl Zrádců plný zvratů: Velký návrat vypadlíků! Ale má to háček

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Další doporučené recepty:

Bylinkové knedlíky
Bylinkové knedlíky
Bylinkové knedlíky z hrnečku
Bylinkové knedlíky z hrnečku
Bylinkové kotlety na houbách
Bylinkové kotlety na houbách
Bylinkové kuře na mrkvi a žampionech
Bylinkové kuře na mrkvi a žampionech
Bylinkové kuře s uzeným masem na smetaně
Bylinkové kuře s uzeným masem na smetaně
Bylinkové kuře v marinádě chermoula
Bylinkové kuře v marinádě chermoula
  • Recepty.cz
  • Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact