• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě
Napište svůj komentář k receptu

Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 19
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě
Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě
Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě
Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě
Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě
Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 1
      ks cibule
    • máslo
    • sůl
    • 3
      stroužek česnek dle chuti 2 -
    • 200
      g hlíva ústřičná
    • kuřecí stehna , čtvrtky, paličky... pro 3 osoby
    • vývar nebo voda na podlití
    • medvědí česnek sušený nebo tymián

Postup přípravy receptu

1
Kuřecí díly osolíme (můžeme o trochu více než běžně) a ochutíme buď tymiánem nebo medvědím česnekem. Naskládáme je do pekáčku nebo zapékací mísy, do které jsme dali pokrájenou cibuli, nasekaný česnek, na nudličky pokrájenou hlívu a medvědí česnek nebo tymián. Já dávám medvědí česnek k hlívě (cca jednu lžíci) a tymiánem sypu maso, ale záleží na chuti každého, jakou kombinaci zvolí nebo zda zůstane pouze u jedné chuti.

RADA: Na co si dát pozor při přípravě masa

2
Před vložením do předehřáté trouby na 190 stupňů podlijeme trochou vývaru, na každý díl masa položíme kousek másla, pekáč zaklopíme a pečeme cca 35 minut, dle velikostí porcí. pak odklopíme a dopečeme doměkka a dozlatova, za občasného podlití a přelití masa výpekem dle potřeby.
3
Podáváme s bramborovou přílohou, rýží nebo těstovinami.
4
Stejným způsobem můžeme upéct i naporcovaného králíka, kdy dobu pečení pod poklicí prodloužíme na cca 60 minut.
5
Pokud chceme více houbového sosu (například k rýži), můžeme zahustit troškou domácí hotové jíšky, kdy přilijeme i trochu vývaru a provaříme, případně dle chuti osolíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špenátový závin se špenátem, slaninou a sýrem

Špenátový závin se špenátem, slaninou…

Špenátové balíčky

Špenátové balíčky

Bylinkový olej

Bylinkový olej

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka Valinová | 10. 11. 2016 13:16

    Výborný oběd. Určitě můžu doporučit.

  • eledhwen | 1. 5. 2016 09:02

    Výborné, přidávali jsme si! :-*

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Kuřecí Králičí
Maso Pokrmy Králičí Z hub Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hlíva ústřičná Kuřecí stehna Máslo Medvědí česnek Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Přírodní řízek se smaženou cibulí

Přírodní řízek se smaženou cibulí

Václavkový guláš

Václavkový guláš

Tvarohový makovec

Tvarohový makovec

Maminčina drožďová pomazánka

Maminčina drožďová pomazánka

Plněná cuketa II

Plněná cuketa II

Flíčky se zelím

Flíčky se zelím

Koktejl Mai-Tai

Koktejl Mai-Tai

Česneková pomazánka z červené řepy a nivy

Česneková pomazánka z červené řepy a…

Bramborovo-sýrové placičky (šištičky)

Bramborovo-sýrové placičky (šištičky)

Doporučujeme

70 minut
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

51
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
34
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
33
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
30
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
24
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
AHA.cz Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz StarDance v Brně: Parket ovládl Hes a Dvořák!

StarDance v Brně: Parket ovládl Hes a Dvořák!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Další doporučené recepty:

Bylinkové knedlíky
Bylinkové knedlíky
Bylinkové knedlíky z hrnečku
Bylinkové knedlíky z hrnečku
Bylinkové kotlety na houbách
Bylinkové kotlety na houbách
Bylinkové kuře na mrkvi a žampionech
Bylinkové kuře na mrkvi a žampionech
Bylinkové kuře s uzeným masem na smetaně
Bylinkové kuře s uzeným masem na smetaně
Bylinkové kuře v marinádě chermoula
Bylinkové kuře v marinádě chermoula
  • Recepty.cz
  • Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact