g
čerstvé houby
nebo mražené, pokrájené a spařené ve vroucí vodě
hladká mouka
nebo jíška na zahuštění
Postup přípravy receptu
1
Na rozpáleném tuku osmažíme pokrájenou cibuli dorůžova. Pak vložíme osmažit z obou stran i naklepané a po stranách nakrojené, osolené a opepřené kotlety. Po jejich osmažení přidáme nasekaný česnek, snítky bylinek, vše na oleji ještě krátce rozvoníme. Dále přidáme spařené pokrájené lesní houby a vše zalijeme vývarem. Dusíme pod poklicí za občasného promíchání a podlití dle potřeby doměkka. Nakonec vyndáme vyvařené snítky bylinek, zahustíme omáčku moukou (trochu mouky rozmíchané v malém množství studené vody) nebo jíškou (osmažená mouka na másle), ještě krátce provaříme, případně dochutíme solí a pepřem.
2
Podáváme s bramborovou přílohou, rýží, těstovinami...
3
Pokud máme rádi smetanové omáčky, můžeme během zahušťování vmíchat i 100 ml smetany ke šlehání.