ingredience na trojobal
: hladká mouka, rozšlehaná vejce, strouhanka
olej
na smažení
Postup přípravy receptu
1
Mleté maso v míse smícháme s nastrouhaným sýrem a nastrouhanými žampiony, přidáme vejce, nastrouhaný česnek, osolíme (pozor! sýry mohou být slanější), opepříme, přidáme dle chuti buď sušený tymián předem rozemnutý v dlaních nebo nasekané lístky čerstvého a vše dobře propracujeme. Do masové směsi nemusíme přidávat ani strouhanku či mouku, protože směs dobře drží i bez ní, ale kdo chce...
2
Ze směsi tvoříme placičky, které obalíme v mouce, vejci a strouhance a smažíme v pánvi s rozpáleným olejem dozlatova z obou stran.
3
Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší, salátem, zeleninou, česnekovým dipem... Karbanátky můžeme vkládat do prokrojených bulek (housek), potřít dipem či hořčicí, obložit zeleninou...
4
Pokud chceme, můžeme zaměnit tymián za rozmarýn či majoránku.
5
Z masové směsi můžeme upéct i sekanou. V předehřáté troubě na 190 stupňů, prvních 30 minut zakrytou, pak za občasného podlití a přelití výpekem dopečeme doměkka a dozlatova.