hrst
bylinky
dle chuti: petrželka, pažitka, kopr, tymián, rozmarýn, koriandr... cca 1 -
Dále dle vlastní chuti
česnek
koření na ryby
mletá paprika
sladká či pálivá
pepř mletý
...
Postup přípravy receptu
1
Nejprve si vymícháme hladké těstíčko z bílků, solamylu a trošky soli. Přidáme čerstvě nasekané bylinky dle chuti. Takto připravené těstíčko můžeme ještě dále dochutit kořením nebo rozetřeným česnekem.
2
Filety osušíme, osolíme a obalíme v umíchaném těstíčku, ve kterém ho necháme cca 1 hodinu proležet.
3
Pak filety zprudka osmažíme z obou stran dozlatova a dokřupava v rozpáleném oleji. Hotové necháme okapat na ubrousku a podáváme.
4
Podáváme s bramborovou přílohou nebo pečivem a zeleninou.