bylinky
dle vlastní chuti: tymián, rozmarýn, majoránka...
pivo - černé
10°
3
stroužek
nasekaný česnek
dle chuti, 2 -
Postup přípravy receptu
1
Žebírka osolíme a opepříme. Na dno pekáčku dáme pokrájenou cibuli, nasekaný česnek a podle chuti bylinky, které buď necháme v celku jako snítku, nebo je jemně nasekáme. Na cibuli naskládáme žebírka, vše zalijeme cca 250 mililitry černého piva, zaklopíme a v rozpálené troubě na 180 stupňů pečeme cca 1,5 hodiny za občasného podlití dle potřeby a přelití žebírek výpekem. Pak žebírka odklopíme a dopečeme je doměkka a dozlatova. Během pečení je občas otočíme, přelijeme výpekem a opět dle potřeby podléváme.
Hotová žebírka vyndáme stranou, do výpeku přilijeme zhruba decilitr vody (vývaru), ve které jsme rozmíchali cca lžičku hladké mouky či Solamylu a vše provaříme na hladký sos (omáčku). Místo mouky můžeme přidat do výpeku trochu hotové domácí jíšky, kterou provaříme s přidanou vodou dle potřeby.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Soňa
|20. 3. 2017 12:59
Vynikající <:-) <3
Anna Rážková
|3. 12. 2016 07:04
Děkuji za recept. Žebra jsem pekla včera a ještě dneska ráno o nich manžel básnil u snídaně. Doporučuji vyzkoušet, maso se od kostí loupalo jak perníček.