Úžasně šťavnatá a křehká panenka pečená obalená ve směsi tymiánu, rozmarýnu a barevného pepře, je hotová za 20 minut.Vychutnat si jí můžete třeba se salátem little gem se slaninou a parmazánem nebou šťouchanými bramborami se slaninou a jarní cibulkou.
Panenku očistěte a zbavte blan. Z větviček rozmarýnu a tymiánu stáhněte lístky a nasekejte je nadrobno, pepř nahrubo podrťte v hmoždíři. Směs bylin a koření rovnoměrně rozprostřete na prkénku. Maso potřete olejem a důkladně obalte v bylinkové směsi.
Rozpalte pánev vhodnou do trouby a panenku zprudka opečte ze všech stran, aby se na povrchu dobře zatáhla. Poté ji dejte do trouby vyhřáté na 200 °C a dopečte asi 8 minut. Doba pečení závisí na velikosti masa, mělo by být na povrchu dobře opečené a uvnitř zůstat růžové. Panenku nechte asi dvě minuty odpočinout a teprve potom krájejte na plátky a ty pak osolte.
3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (duben/2020)